Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Acum cativa ani, am avut un card de credit pe care, deoarece aveam o alta poprire, nu l-am mai achitat. Am incercat sa vorbesc cu departamentul juridic al bancii, rugandu-i sa platesc rata lunara in alt cont, decat cel al meu. M-au refuzat, cerandu-mi sa achit toata suma, lucru care imi era imposibil.
De curand, am primit o instiinare pentru demararea urmaririi silite impotriva mea.
Adresa pentru infiintarea popririi a fost trimisa si la societatea angajatoare, unde sunt si actionar.
Am fost la executor si am incercat sa obtin esalonarea sumei (in jur de 4000 lei). Lucru refuzat de catre banca.
Eu am un copil in intretinere si un salariu sub cel mimin,
Ce variante am in aceasta situatie?
Se poate pune popriere pe conturile firmei?
Multumesc anticipat!
Pe conturile firmei nu se poate pune poprire pentru o datorie pe persoană fizica. În acest caz vă poate reține maxim 33% din salariu, și în plus va poate vinde la licitație acțiunile deținute la firmă.
Poate aveți noroc să scăpați numai cu poprirea pe salariu.
Dacă mai aveți o poprire, retinerea din salariu va fi de maxim 50% pentru două sau mai multe popriri.
Poprire pe conturile firmei nu veti avea. Insa se pot executa partile sociale pe care le aveti (in practica nu prea se intalnesc astfel de demersuri). Si totodata veti avea poprire pana se recuperea debitul. Daca spuneti ca este vorba de o datorie mai veche, poate ar trebui sa discutati cu cineva si sa vedeti daca s-a prescris dreptul de recuperare a creantei.
Auto
smart28
buna ziua,
as vrea sa cumpar o masina la mana a doua si as dori sa o trec pe numele sotie deoarece eu am un credit la o banca pe care nu l-am achitat si a ... (vezi toată discuția)