avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare minor

Buna ziua,problema mea este urmatoarea in data de 1iunie un vecin 45 de ani mi-a lovit fetita de 14 ani cu piatra in picior dupa ce in prealabil a hartuit-o toata ziua si a amenintat-o cu moartea,dupa ce a lovito ,fetita a luat acceasi piatra si a aruncat cu piatra in parbrizul masinii tatalui accestuia care venea spre ea,ea sa speriat a crezut ca va da cu maina peste ea,am depus plingere,dar nimic ,in schimb copilul este hartuit si cercetat pt distrugere,acum am primit citatie sa mergem la spitalul de psihiatrie pt expertiza,este normal sa imi hartuiasca copilul,care este foarte speriat de tot ce i se intampla,specific ca am un copil cuminte ,olimpic,doresc sa stiu ce i se poate intampla copilului,nu ne permitem serviciile unui avocat,politistul care cerceteaza este foarte rau cu noi implicit cu copilul care a fost audiat si fara martor,acum ne ameninta ca daca nu ducem copilul la spitalul de psihiatrie vine cu mandat ,si ne da amenda,va rog spuneti-mi ce i se poate intampla copilului daca dosarul ajunge in instanta,va rog multumesc
Bună seara!

Având 14 ani răspunde numai dacă a săvârșit fapta cu dicernământ. Nu trebuie să vă speriați, chiar dacă se dovedește că avea discernământ în raport cu fapta de distrugere riscă doar măsuri educative neprivative de libertate, ( art. 115 cp, stagiul de formare civică, supravegherea, consemnarea la sfârșit de săptâmână, asistarea zilnică). Colaborați cu organele judiciare, nu riscă chestiuni grave, măsurile educative nu apar în cazier când va fi majoră.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
IULIAN-CRISTIAN GLĂVAN, Avocat
Ati mers la IML pentru CML?
Ati depus plangere impotriva persoanei respective?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt minor si am furat dintr-un supermarket Ionutd.r.g Ionutd.r.g Ma numesc Ionut si am 16 ani. acum 2-3 luni am fost la un supermarket si am facut o decizie idioata sa incerc sa fur din magaziu un patent si niste gume in ... (vezi toată discuția)
Vecin violent mi-a lovit copilul minor PatriciaC PatriciaC Buna ziua, Intr-o seara cand venea sotul de la gradinita cu baiatul de 4,5 ani, vecinul de la etajul 3 a iesit pe usa si s-a adresat direct copilului ... (vezi toată discuția)
Lovire copil paula38 paula38 Buna ziua,in data de 1 iunie ,copilul mi-a fost lovit cu piatra in picior de catre un vecin recalcitrant,accest vecin imi hartuieste copilul fetita 14 ani in ... (vezi toată discuția)