Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
Cum se poate recupera fondul de reparatii de la Asociatia de proprietari la momentul vanzarii apartamentului, conform legii 196/2018?
Mentionez ca Vanzarea se va incheia la data de 17.10.2019.
In acest moment fondul de reparatii existent si necheltuit este in valoare de 1115 lei si este constituit de catre mine personal.
Presedintele asociatiei mi-a spus ca acest fond nu se returneaza, ca ramane in fondul asociatiei si ca urmatorul proprietar nu beneficieaza de el, acesta urmand sa-si constituie fondul lui de reparatii.
Este posibil asa ceva, ca banii mei sa ramana asociatiei?
Adam Grecu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Da doamna, daca este vorba despre fondul de reparatii, da, asa se procedeaza.
Legea precizeaza ca doar fondul de rulment se returneaza, dar si acesta in anumite conditii.
Nu stiu daca este cazul sa va dau explicatii cu privire la acest aspect, dar deocamdata va pot spune ca asa este prevazut in legislatia specifica as. de proprietari.
Totusi, dvs. ati putea intocmi o cerere de restituire a Fd. de reparatii pe care sa o adresati as. de proprietari, iar presedintele (nu administratorul) o sa va raspunda in scris. Ei, daca nu o sa fiti multumita cu raspunsul, va puteti adresa primarului localitatii dvs. sau la judecatorie, dar eu va pot informa ca as. prop. are dreptate - in aces caz.
Mult succes!