avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se poate recupera fondul de reparații de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se poate recupera fondul de reparații de la Asociația de proprietari la momentul vânzării apartamentului?

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
Cum se poate recupera fondul de reparatii de la Asociatia de proprietari la momentul vanzarii apartamentului, conform legii 196/2018?
Mentionez ca Vanzarea se va incheia la data de 17.10.2019.
In acest moment fondul de reparatii existent si necheltuit este in valoare de 1115 lei si este constituit de catre mine personal.
Presedintele asociatiei mi-a spus ca acest fond nu se returneaza, ca ramane in fondul asociatiei si ca urmatorul proprietar nu beneficieaza de el, acesta urmand sa-si constituie fondul lui de reparatii.
Este posibil asa ceva, ca banii mei sa ramana asociatiei?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 11:05, 12 Octombrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da doamna, daca este vorba despre fondul de reparatii, da, asa se procedeaza.
Legea precizeaza ca doar fondul de rulment se returneaza, dar si acesta in anumite conditii.
Nu stiu daca este cazul sa va dau explicatii cu privire la acest aspect, dar deocamdata va pot spune ca asa este prevazut in legislatia specifica as. de proprietari.
Totusi, dvs. ati putea intocmi o cerere de restituire a Fd. de reparatii pe care sa o adresati as. de proprietari, iar presedintele (nu administratorul) o sa va raspunda in scris. Ei, daca nu o sa fiti multumita cu raspunsul, va puteti adresa primarului localitatii dvs. sau la judecatorie, dar eu va pot informa ca as. prop. are dreptate - in aces caz.
Mult succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiuitorul a prevazut fara echivoc in disp L nr 196/2018 ca fondul de reparatii nu se restituie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa nu confundam fondul de rulment cu fondul de reparatii. Doar fondul de rulment se restituie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de urgență Dental002 Dental002 Bună ziua, Am rugămintea să mă ajutați cu răspunsuri la câteva întrebări. Din câte știu sunt 2 fonduri reținute de asociațiile de proprietari: ... (vezi toată discuția)
Administratorul emite o singură chitanță, cu două sume, pentru întreținere și fondul de reparații., deși legea prevede câte una pentru fiecare. cum e legal să procedeze? Fireball Fireball Administratorul asociatiei noastre emite chitante pentru incasarea sumelor din lista de plata folosind o imprimanta termica portabila. Dar pe chitanta emisa ... (vezi toată discuția)
De aproximativ 2 ani se strânge lunar, fond de reparații (care ... AngiM AngiM De aproximativ 2 ani se strânge lunar, fond de reparații (care nu se rambursează la vânzarea apartamentului), cât și fond de rulment. În noiembrie s a ... (vezi toată discuția)