avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis anulat- reabilitare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis anulat- reabilitare

Buna seara,

Sunt si eu intr-o situatie disperată. Am fost prins conducand fara permis. In primul proces mi-au dat amanare cu pedeapsa de 7 luni cu inchisoarea si termen de supraveghere doi ani, in al doilea proces s-au contopit pedepsele si am primit 9 luni cu suspendare si termen de incercare 2 ani.
In momentul de fata nu am mai savarsit alte infractiuni si a trecut un an de la decizia definitiva a ambelor procese. M-am prezentat de curand la DRPCIV in provincie pentru sustinerea examenulu de conducere, iar cei de la permise mi-au comunicat ca nu pot sa dau pentru ca nu am o decizie defintiva de reabilitate diin partea instantei in baza noului cod penal/rutier. In cazul acesta va trebui sa astept inca un an pana se va defintiva termenul de incercare? Nu stiu cui sa ma adresez!!
Cel mai recent răspuns: Andrei_barbu , utilizator 19:16, 12 Octombrie 2019
Dupa termenul de supraveghere mai trebuie sa treaca inca 3 ani pentru ca sa intervina reabilitarea de drept.
Buna seara,

Am inteles.Va multumesc pentru raspuns!

Problema mea este ca desi a trecut un an de la decizia definitiva, domnii de la Drpciv nu ma lasa sa sustin examenul, deoarece nu am o decizie definitivă pentru reabilitare. În cazul acesta va mai trebui sa stau încă un an pana se finaleaza termenul de incercare.

Se poate face ceva legal?


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dupa termenul de supraveghere mai trebuie sa treaca inca 3 ani pentru ca sa intervina reabilitarea de drept.

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Andrei_barbu, utilizator
Daca nu ati avut niciodata permis, nu se aplica prevederile art. 116 din OUG 195/2002.
Trebuie sa va reabilitati ca sa sustineti examen.
Reabilitarea de drept intervine dupa ce trece termenul de supraveghere plus inca o perioada de 3 ani. V-am spus si anterior, dar pare ca nu intelegeti.

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna seara

Am uitat sa precizez ca am avut permis de conducere. Mi l-au suspendat pe trei luni conducând în localitate cu 105km la ora si dupa m-au prins conducând cu el suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat conducere fara permis, cand pot da de permis? isshmen isshmen Buna seara, In aprilie 2015 am fost condamnat la 2,6 ani cu suspendare, pentru conducere fara permis (eu neavand niciodata permis - desi am facut scoala si ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis anulat alex_bs alex_bs Buna seara, Sunt si eu intr-o situatie delicata. Am avut permisul suspendat pe 3 lun pentru viteza. In perioada aceast am fost prins de doua ori conducand ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecătorească pt. art 335 Iosontinutel Iosontinutel Am avut o pedeapsă de 2 ani si 4 luni cu suspendare + 3 ani termen de încercare. Termenul de încercare mi-a expirat anul trecut in 11 octombrie. În anul ... (vezi toată discuția)