avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pădurarul poate opri și controla o mașină care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pădurarul poate opri și controla o mașină care transportă lemne?

Eu că pădurar pot opri și controla o mașină ce transporta lemne.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:42, 12 Octombrie 2019
Bună ziua,

Nu doar că puteți, din Regulamentul de pază a fondului forestier rezultă că sunteți obligat să o faceți. Citiți-l, îl găsiți aici:
[ link extern ]

Art. 6. -
Pădurarul poartă răspunderea pentru modul în care își desfășoară activitatea de pază a cantonului și are în principal următoarele atribuții:
(...)
p) controlează circulația materialului lemnos în fondul forestier în vederea stabilirii provenienței și legalității transportului de materiale lemnoase;


Sancțiunile le aplică șeful de district.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de lemne - confiscare ContSters184645 ContSters184645 Avem 2 hoti de lemne furate din fondul forestier al statului. Acestia dupa ce au furat lemnele s-au dus sa le vanda unui cetatean la tara,.Caruta de lemne ... (vezi toată discuția)
Teren impadurit: aplicabilitatea regimului silvic vasilica05 vasilica05 Buna ziua .Am o padure de salcami care sunt de peste 80 de ani ,se poate sa-i tai la ras ? sI daca sunt obligata sa dau padurile in paza ocolului silvic..Si ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - oportunitatea depunerii, lipsa dovezi Player01 Player01 Buna ziua, azi am luat o amenda destul de mare pentru ca am avut trusa si extintorul cu termenul de valabilitate expirat. Desigur, problema este ca m-am cam ... (vezi toată discuția)