avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație ultima luna CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație ultima luna CCC

Buna ziua! Copilul meu va implini 2 ani in 28.08.2020, iar eu intentionez sa revin la munca in 22.06.2020, cu un pic mai mult de 60 de zile înainte ca copilul sa implineasca 2 ani. Renunțăm la luna tatalui, insa intrebarea mea e daca pentru luna iunie voi primi cuantumul zilelor state acasa din indemnizație (1-22.06), sau banii pe acele zile se pierd? Ar trebui sa ma reintorc cu 90 de zile inainte pentru a nu pierde indemnizația pe ultima luna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 14 Octombrie 2019
1. Veti primi indemnizatia pana la ziua anterioara, datei in care reveniti la munca.

2. Concediul și indemnizația pentru creșterea copilului acordat primului părinte nu se mai reduc cu o lună. în situația în care persoana îndreptățită solicită acordarea stimulentului de inserție cu cel puțin 3 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil gheru gheru Buna seara!Fetita mea implineste 2 ani pe 16 aprilie 2017.Eu intentionez sa ma reintorc la munca cu data de 1 februarie adica cu 60 de zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie-se acorda fara "lunile tatalui"? dragos.b65 dragos.b65 Buna ziua! Sotia incepe serviciul pe 1 aprilie 2020(cu minim 60 zile inainte sa implineasca cel mic 2 ani). Intrebarea mea este urmatoarea: daca eu nu intru ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie poplaura poplaura Buna ziua. As dori sa aflu daca, dupa noua Hotarare pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind concediul și indemnizația lunară ... (vezi toată discuția)