avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plângere penală
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plângere penală

Bună ziua! Deoarece sunt câțiva ani de când fac sesizări la primărie, poliția locală, în legătură cu abuzurile comise de comitetul executiv, cenzor și administrator, aceștia refuzând conform legii 196/2018 să-mi arate contractele de munca/ mandat ale angajaților din cadrul asociației de proprietari din care fac parte, am hotărât să le fac o plângere penală în speranța că vor arăta documentele financiar-contabile, contractele de munca/ mandat și în acest mod voi afla cum se fură banii din asociație. Cum trebuie să procedez, ce costuri implică o astfel de acțiune? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:01, 12 Octombrie 2019
Mai bine le faceți o sesizare la Primăria din raza de domiciliu, la serviciul care autorizează și controlează activitatea administratorilor de condominii.
Aveti probe concrete care sa dovedeasca abuzurile ?
Daca aveti probe indubitabile ,autoritatile in drept vor dispune masurile legale
Conform dispozitii in vigoare dv ca simplu proprietar nu detineti calitatea sa formulati plangere penala impotriva administratorului de imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de mandat al unui cenzor de asociație de proprietari nu a fost votat în adunarea generală. este acela un contract nul (ilegal) ? flory_mr flory_mr Cum se procedează în cazul în care un cenzor nu are Contractul de Mandat votat în Adunarea Generală, conform Legii 196/2018 (de fapt, acolo se votează ... (vezi toată discuția)
Mandatare presedinte al unei asociatii de proprietari Aqwerty12345 Aqwerty12345 Buna ziua! In baza noii legi 196/2018 privind asociatiile de proprietari, in cazul infiintari unei asociatii noi, adunarea generala a proprietarilor trebuie ... (vezi toată discuția)
Cum revocam/demitem un administrator de bloc? mihaela2007 mihaela2007 - am prins ideea ca administratorul cam fura, desi se jura ca nu fura....impreuna cu presedintele , noi trei lcatari, i-am cerut actele , sa ne dea unele ... (vezi toată discuția)