avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raiffeisen ma hartuieste
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raiffeisen ma hartuieste

Am dat la incheierea unui contract cu banca Raiffeisen numarul meu de telefon mobil. Acum , de fiecare data cand intarzii sa platesc rata ma termina cu SMS-urile de amenintare, 2 - 3 pe zi. Consider asta o hartuire si un abuz privind datele mele personale pe care le-ma furnizat pentru comunicari dar nu pentru abuzuri de acest gen. Daca dumnealor au ceva de transmis pot scrie, pot telefona si sa ma invite la banca, nu sa ma exaspereze cu SMS-urile. Telefonul nu e nici macar pe numele meu ci al firmei la care lucrez. Am nevoie de un sfat de la dvs.: ce pot face sa opresc hartuirea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 16:39, 12 Februarie 2010
Teoretic nu puti face nimic. Insa practic puteti sa inregistrati o cerere la banca prin care sa le aduceti la cunostiinta ca v-ati schimbat numarul de telefon iar acel telefon apartine societatii la care lucrati!
B-)
Aceasta practica nu poate fi considerata chiar hartuire...deoarece chiar dvs. recunoasteti faptul ca intarziati cu plata ratelor si daca se intampla ca de fiecare data sa intarziati cu plata ratelor, probabil ca si "creditorul" este la randul sau disperat de faptul ca exista posibilitatea sa nu platiti rata!

Nu as vrea sa va suparati pe mine, dar consider ca fiecare parte implicata in incident, are "dreptate in felul sau de a vedea lucrurile".

"Dreptatea", in aceasta situatie, pare a fi undeva...la mijloc...:)
Pentru intarzieri exista si alte feluri de comunicare, ei abuzeaza de numarul meu de telefon. Nu stiu cum bancile astea nu vor sa vada ca e criza si sa nu mai puna si ele sare pe rana.
Nu numai Raiffeisen procedeaza asa. Si alte banci. Si nu poate fi numita hartuire atentionarea SMS ca sunteti in intarziere cu plata ratei.
Va convine mai mult sa platiti penalizari de intarziere si inscrierea in "lista neagra" decat atentionarea chiar si enervanta ca trebuie sa achitati o rata cu care de altfel ati fost de acord?
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
elga50, moderator
Intre comunicare si hartuire e o mare diferenta semantica, domnilor si doamnelor. Poate explicatia din DEX sa ajute la ceva.
Eu am dat numarul de telefon pentru comunicare.
Nu pentru hartuire.

Alte discuții în legătură

Camatarii bancari Costica33 Costica33 Am o experienta cu banca RAIFFEISEN unde se pare ca procedurile de lucru sunt inspirate de la tiganii camatari. Am furnizat la incheierea unui contract pentru ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca si firma de recuperare creante. ionutradut ionutradut Buna ziua, In anul 2010 am solicitat o refinantare la un credit de nevoi personale ,data scadenta fiind 15 ale fiecarei luni.In luna iulie ,pe data de ,12 am ... (vezi toată discuția)
Hartuire sau nu anonim_71 anonim_71 Daca o persoana primeste 3 sau mai multe sms pentru plata unei rate,timp de mai multe zile consecutiv,se poate considera hartuire? (vezi toată discuția)