avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Hartuire sau nu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Hartuire sau nu

Daca o persoana primeste 3 sau mai multe sms pentru plata unei rate,timp de mai multe zile consecutiv,se poate considera hartuire?
Cel mai recent răspuns: anonim_71 , utilizator 19:52, 18 Mai 2015
daca datoreaza acea rata, nu.
romibaro a scris:

daca datoreaza acea rata, nu.


In noul cod penal este prevazut si acest fapt.Tot hartuire este considerata si efectuarea de apeluri telefonice sau comunicari prin mijloace de transmitere la distanta, care, prin frecventa sau continut, ii cauzeaza o temere unei persoane
temerea trebuie să fie reală și să nu aibă la bază un drept al celui care trimite SMS-ul respectiv, cum ar fi de pildă dreptul de ași recupera creanța.

Așa cum neplata creditului nu se numește furt sau înșelăciune, deși ar trebui în foarte multe cazuri, notificarea de plată nu e hărțuire.
Creditul fiind platit la zi iar cel care a luat creditul stia ,conform contractului, data la care trebuie platita rata, care este justificarea creditorului de a trimite in ultima saptamana,pana la data platii,3-4 sms-uri prin care sa atentioneze clientul ca are de plata rata respectiva? Nu cred ca aceasta practica a bancii respective este normala. Este o presiune nejustificata asupra clientului care,repet,este cu plata la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire telefonica gukkkk gukkkk Cam ce cerinte trebuie sa aiba o cauza ca sa fie considerate hartuire, daca o persoana te suna cu nr. ascuns. Cam cate zile rand. Cam cate apeluri/sms-uri ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica de catre un posibil cumparator franciscb franciscb Buna seara, Va adresez o intrebare: pe ce baza legala (apeluri telefonice inregistrate/SMS etc) se poate depune o plangere/sesizare impotriva unei ... (vezi toată discuția)
Plangere hartuire andialex andialex Am mai scris pe acest forum in legatura cu aceasta problema. In urma unor facturi neachitate la Oriflame, o doamna, care este consultantul meu, incearca sa ma ... (vezi toată discuția)