avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita finante
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita finante

Buna ziua !Am deținut o societate ii,in anul 2015 aceasta a intrat în insolventa cu toate aprobările de rigoare .Anul acesta am fost executat silit pt.o restanță la CAS...Este legal sa fie urmărită persoana fizica pt stingerea datoriei ?...mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adina Lupascu , Practician in insolventa 14:46, 14 Octombrie 2019
Da, este legal, fiindca I.I. nu este o societate cum eronat ati indicat, intreprinderea individuala este o persoana juridica (asa cum sunt societatile) fara personalitate juridica (spre deosebire de societati). Acest lucru inseamna ca patrimoniul persoanei juridice se completeaza cu patrimoniul titularului intreprinderii, in speta - dvs, pana la acoperirea obligatiilor pe care aceasta le are. Adica dvs raspundeti personal cu intreaga dvs avere pentru obligatiile nestinse ale intreprinderii individuale, dupa ce patrimoniul de afectatiune al acesteia, daca s-a constituit, a fost epuizat.
Un detaliu important in privinta situatiei dvs, il constituie daca ANAF s-a inscris in procedura de insolventa cu suma cu care ulterior v-a executat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare intreprindere individuala Soffia Soffia Bună ziua, Mă aflu în situaţia unui creditor al unei creante rezultate dintr-un titlu executoriu, debitorul fiind o Intreprinde Individuala care deja a ... (vezi toată discuția)
Executare silita adiboss009 adiboss009 am un card cetelem, pe persoana fizica, la care nu am mai platit ratele. acum mi-a venit somatie de executare silita. vreau sa stiu daca poate executa silit ... (vezi toată discuția)