avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ridicare Ipoteca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ridicare Ipoteca

Buna ziua, Am achizitionat in urma cu cativa ani un imobil. Pentru ca restul de plata nu s-a facut la data autentificarii contractului de vanzare cumparare, ci 3 zile mai tarziu, vanzatorul a pastrat o ipoteca pana la incasarea integrala a pretului si se obliga ca dupa ce incaseaza restul de pret, sa dea o declaratie notariala in acest sens. Acum, el nu a mai dat-o, iar mie mi-a iesit din cap ( greseala mea). Trei ani mai tarziu constat ca imobilul este ipotecat, iar vanzatorul nu poate fi contactat. Ce alte variante am? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2019
liviueraluat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adina Lupascu , Practician in insolventa 13:27, 14 Octombrie 2019
Buna ziua, radierea ipotectii se poate obtine printr-o hotarare judecatoreasca prin care instanta sa constate ca obligatia care a fost garantata cu constituirea ipotecii legale s-a stins si prin care sa suplineasca acordul de vointa pe care era obligat creditorul ipotecar (in speta vanzatorul) sa il emita. In acest sens aveti posibilitatea formularii unei cereri judiciare motivate pe dispozitiile art. 885 Cod civil. Sfatul meu este sa consultati un avocat pentru a verifica actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca. onorariu notarial si taxa cf alina_valentina alina_valentina Buna ziua, As dori sa aflu cat este taxa notariala pentru radiere de ipoteca? Se poate efectua radierea de ipotedca si la alt notar decat cel care a ... (vezi toată discuția)
Dovada incasare vanzare imobil Monica02 Monica02 Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de textul : Restul de pret in suma de 35.000EUR (treizecisicincimiieuro), va fi virat pe baza ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - sarcina ipoteca dezvoltator inca este prezenta Alexandra_95 Alexandra_95 Buna ziua Am cumpărat în 2021 primul meu apartament de la un dezvoltator prin credit ipotecar. Am dat avansul de 15% și restul banilor a fost dat de banca. ... (vezi toată discuția)