Buna ziua, Am achizitionat in urma cu cativa ani un imobil. Pentru ca restul de plata nu s-a facut la data autentificarii contractului de vanzare cumparare, ci 3 zile mai tarziu, vanzatorul a pastrat o ipoteca pana la incasarea integrala a pretului si se obliga ca dupa ce incaseaza restul de pret, sa dea o declaratie notariala in acest sens. Acum, el nu a mai dat-o, iar mie mi-a iesit din cap ( greseala mea). Trei ani mai tarziu constat ca imobilul este ipotecat, iar vanzatorul nu poate fi contactat. Ce alte variante am? Multumesc
Buna ziua, radierea ipotectii se poate obtine printr-o hotarare judecatoreasca prin care instanta sa constate ca obligatia care a fost garantata cu constituirea ipotecii legale s-a stins si prin care sa suplineasca acordul de vointa pe care era obligat creditorul ipotecar (in speta vanzatorul) sa il emita. In acest sens aveti posibilitatea formularii unei cereri judiciare motivate pe dispozitiile art. 885 Cod civil. Sfatul meu este sa consultati un avocat pentru a verifica actele.