avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca

Buna ziua,
In urma cu o luna am suferit un accident de munca prin electrocutare. Am fost dus de smurd la spital, tinut 24 ore sub observatie si ulterior in medical 10 zile. Am primit avizul favorabil de la itm si astept expertiza iml care poate sa dureze 1 luna sau chiar 2 luni. Intre timp din pricina taierii mai multor beneficii vreau sa plec. Acest lucru poate sa interfereze cu o actionare in instanta a firmei sau trebuie obligatoriu sa raman aici pana se finalizeaza cazul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:30, 14 Octombrie 2019
Nu este obligatoriu sa fiti angajatul firmei in momentul in care va decideti sa actionati in instanta firma la care anterior acestui moment, angajat fiind, ati fost victima unui accident de munca.
Aveti nevoie de PV de cercetare al evenimentului produs, avizat de catre ITM si de formularul FIAM de inregistrare a AM de catre firma. Documentele trebuie sa va fie puse la dispozitie de catre firma la care s-a inregistrat evenimentul produs.
Presupun ca este in curs o cercetare penala, de catre procuror/ politie, in care s-a solicitat o expertiza IML. Daca doriti sa grabiti expertiza puteti cere procurorului sa platiti dvs. expertiza, urmand ca sa recuperati costurile daca veti castiga procesul pe care il veti intenta firmei.
Care sunt motivele invocate de catre firma pentru taiarea unor benficii ? Daca se invoca producerea evenimentului nu este in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident la locul de muncă maftei.andreea0000 maftei.andreea0000 Bună ziua! In urma cu 8 luni am suferit un accident la locul de munca,am fost electrocutata,am avut arsuri de gradul I si II cu internare de 17 zile pe sectia ... (vezi toată discuția)
În urma unui accident la locul de munca, eu am făcut demersurile ... Marius Ionescu2021 Marius Ionescu2021 În urma unui accident la locul de munca, eu am făcut demersurile către politie itm pentru a declara accidentul. Angajatorul aflând ulterior când au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea situatie cu care nu m-am mai intalnit ... ioana.bob ioana.bob Buna ziua, Am urmatoarea situatie cu care nu m-am mai intalnit in practica pana acum : Accident de munca in curs de avizare FIAM la ITM cu concediu medical ... (vezi toată discuția)