avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident la locul de muncă
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident la locul de muncă

Bună ziua! In urma cu 8 luni am suferit un accident la locul de munca,am fost electrocutata,am avut arsuri de gradul I si II cu internare de 17 zile pe sectia de Arși.Am depus actele necesare la ITM si IML. As vrea sa stiu care este perioada in care cei de la ITM ar trebui sa imi elibereze dosarul si ce ar trebui sa fac deoarece dosarul este de 8 luni la ei si singurele raspunsuri pe care le primesc sunt "Trebuie sa asteptati"," Am trimis dosarul inapoi de 2 ori pentru ca nu era in regula,trebuie sa asteptati s.a.m.d. Mentionez faptul ca sunt mai multe persoane implicate,eu fiind doar parte vatamata,iar domnul avocat cu care am luat legatura si care a acceptat sa ma ajute cu acest caz imi spune aceleasi lucruri"Nu putem urgenta nimic,trebuie sa asteptam,abia dupa un an putem depunde cerere de urgentare a dosarului" si tare ma tem ca ceva nu este in regula. Astept raspunsul dvs. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:46, 15 Octombrie 2019
Angajatorul are obligatia legala sa va dea un expl. din PV de cercetare AM avizat de catre ITM si formularul FIAM pentru inregistrare AM de catre firma.
Ce acte ati depus la ITM si in ce scop ? De ce ati depus acte la IML ? Presupun ca pentru o expertiza medico-legala.
Daca este vorba de anuntarea evenimentului la ITM deoarece nu l-a anuntat firma si nu a cercetat evenimentul, atunci ITM trebuie sa faca o ancheta si va dispune firmei sa cerceteze evenimentul produs.
ITM are obligatia verificarii dosarului de cercetare pe care il depune firma si daca sunt indeplinite conditiile legale, isi da avizul pentru AM, caz in care firma va completa FIAM si va inregistra AM.
In astfel de cazuri este greu de apreciat durata. Prin trimiterea dosarului inapoi la firma pentru completare, inseamna ca ITM a declansat procedura care este in curs de derulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca Rusuvaly Rusuvaly Buna ziua, In urma cu o luna am suferit un accident de munca prin electrocutare. Am fost dus de smurd la spital, tinut 24 ore sub observatie si ulterior in ... (vezi toată discuția)
La o săptămână după angajare am avut accident de munca. ... Danydany78 Danydany78 La o săptămână după angajare am avut accident de munca. Patronul nu a anunțat itm ul, când am fost sa iau salariul mi a dat 75% din salariu minim pe ... (vezi toată discuția)
Accident de munca CristianMihai2018 CristianMihai2018 Bună ziua! In urma cu o luna am avut un accident de munca fiind vina mea care din pacate sa soldat cu dubla fractura al bratului drept si strivire a ... (vezi toată discuția)