avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 5 zile libere de la stat ca am nascut si 10 zile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

5 zile libere de la stat ca am nascut si 10 zile libere dupa curs

Buna ziua, sotul meu a intrat in concediu 5 zile de la stat ca am nascut si a facut si cursul de puericultura si a primit alte 10 zile
Dupa cateva zile a fost sunat de seful lui si i_a spus ca la dat afara si sa mearga cand i se gata liberele sa semneze demisia
Are voie? ....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 14 Octombrie 2019
Nu are cum sa-l dea fara si sa semneze,totodata, si demisia ... Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator.

Codul muncii nu prevede interzicerea concedierii pe perioada concediului paternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere pentru tata wbo88 wbo88 Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: Momentan ambii parinti lucreaza, mama urmeaza sa intre in concediu de risc maternal, apoi concediu prenatal, ... (vezi toată discuția)
Cate zile libere se dau pentru nasterea unui copil? Corina271 Corina271 Buna seara! Cate zile libere se dau pentru nasterea unui copil? 3 zile? sau 5 zile? (vezi toată discuția)
Concediu odihna Liliana Dumitrascu Liliana Dumitrascu Buna ziua. Lucrez intr-o firma in care se lucreaza o zi da, una nu, apoi 2 zile consecutiv se lucreaza si 2 libere. As vrea sa imi iau concediu de odihna 10 ... (vezi toată discuția)