Buna. Recent am avut un proces de executie intentat impotriva mea pentru o suma restanta la un contract. L-am pierdut (procesul), am achitat suma inainte de executie, s-a inchis dosarul. Insa in timp ce executia era in desfasurare (a durat luni de zile) am intentat proces aceluiasi antreprenor pe motiv ca nu si-a respectat obligatiile contractuale, in sensul ca au aparut vicii ascunse de care el se face responsabil prin contract si pe care trebuia sa le remedieze. Odata cu achitarea sumei ramase, in contract se specifica faptul ca antreprenorul nu va mai avea nici o raspundere fata de mine legat de calitatea constructiei cand suma e integral platita, aceasta obligatie cazand pe umerii constructorilor angajati de el si de care nu am cunostinta. Doresc sa stiu, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, daca procesul intentat de mine antreprenorului, cu luni in urma, cat inca nu i se achitasera toti banii poate continua sau i-a disparut obiectul, tinand cont de aceasta prevedere contractuala care il absolva de orice raspundere in momentul achitarii catre el a ultimului leut. Multumesc.
In acel contract, daca exista, nu s-au stipulat si clauze cu privire la calitatea lucrarii, a garantiei acestia, etc.? Daca exista si asemenea clauze, nu va poate impiedica nimic ca sa chemati in judecata anteprenorul in legatura cu probremele cu care va confruntati dupa receptionarea lucrarii.