avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
In cazul unui divort, sotul are dreptul la mostenirea sotiei primita prin decesul unui parinte?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:53, 15 Octombrie 2019
Nu are drept la bunul moștenit al soțului, deoarece moștenirea este bun propriu. Bunul moștenit nu este comun.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2019
Dapix, utilizator
Buna seara,
NU!
Ar fi avut dreptul sa mosteneasca doar daca verau casatoriti luand 1/4 din bun.
Daca exista o hotarare definitiva, calitatea de " sot supravietuitor " nu mai exista.
Prin urmare, dreptul de a mosteni nu mai subzista.

Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Casatorie,mostenire SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Imi cer scuze ca revin cu intrebarea, dar de cate ori am pus intrebarea in forum, atatea feluri de raspunsuri am primit. Va rog...... 1. Eu, proprietara ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire freeanifer freeanifer Atit eu cit si sotia suntem mostenitorii unici ai cite unui apartament. Ce cota din apartament mostenim fiecare , din apartamentele descries , avind in vedere ... (vezi toată discuția)