avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare teren agricol

Buna ziua!
In anul 2005 tatal meu a incheiat o promisiune de vanzare cumparare a unui teren primind suma de 2700 lei integral,Reprezentantul societatii care cumpara este mandatat de tatal meu sa perfecteze actele in termen de un an.In anuș 2007 tatal meu a decedat.Nici pana astazi nu sa semnat un act de vanzare cumparare iar la Primarie exista o restanta de 3500 lei pentru impozitul pe teren ce nu a mai fost achitat de nimeni de atunci.Primaria someaza pe mama mea in calitate de mostenitor pentru plata acelui impozit.Am luat legatura cu un contabil de la firma care lucreaza terenul acum si au spus ca vor plati ei acel impozit dar asta nu sa intamplat.Titlul de proprietate a fost predat de tatal meu cumparatorului ,in original si nu am nici copie.Ce pot face ca sa recuperez acest teren pentru care am doar o copie dupa certificatul de mostenitor si sa achit impozitul restant pe teren?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:59, 18 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pentru a opera transferul proprietatii trebuia sa solicitati instantei de judecata sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare,

INSA, la acest moment actiunea este prescrisa.

La acest moment ce puteti sa faceti e sa solicitati rezolutiunea antecontractului, cu consecinta restituirii sumei de bani incasate, si sa solicitati reintrarea in posesie. Sau alta varianta, este sa solicitati cumparatorului eliberarea terenului si asteptati sa faca dansul demersurile pentru rezolutiune.

Practic sunteti proprietar la acest moment, deci, platiti si impozitele aferente.

Puteti totodata, in cadrul unei actiuni, sa solicitati sa vi se plateasca de catre cumparator, o suma de bani pentru exercitarea dreptului de folosinta asupra terenului dumneavoastra.

Trebuie analizate si clauzele antecontractului, pentru a verifica cine avea obligatia de a convoca partea la notar in vederea semnarii contractului.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Tinand cont ca tatal a dat procura, iar cel ce trebuia sa faca toate demersurile pentru vanzarea terenului nu si-a indeplinit obligatiile, antecontractul nu mai produce efecte, mai ales in cazul in care exista clauza unui termen. Firma care il are in arenda trebuia sa semneze cu mostenitorii un contract de arenda. In contextul in care tot tatal figureaza pe rolul fiscal este clar ca nu s-a incheiat niciun contract de vanzare. Notificati societatea care detine abuziv titlul de proprietate, sa va dea inapoi originalul. Nu au voie sa il detina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract fara data de expirare si fara un termen de incheiere a contractului. Cpii Cpii Buna ziua In urma cu 5 ani, mama a facut un antecontract de vanzare cu o alta persoana fizica pentru un teren extravilan. Terenul era mostenit de la bunica pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am un antecontract de vânzare -cumpărare ,pe un ... Moisii Carmen Moisii Carmen Bună ziua,am un antecontract de vânzare -cumpărare ,pe un teren de 1000 mp.inregistrat la carte funciara,în 16.05.2012.ce trebuie sa fac pentru a deveni ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , o mica mare problema am. mulțumesc povestea sta ... Bejeionut Bejeionut Bună ziua , o mica mare problema am .Mulțumesc Povestea sta cam asa unchiul meu și soția sa au cumpărat o casa în anul 2004 făcând doar un ante ... (vezi toată discuția)