avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua , o mica mare problema am. Mulțumesc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua , o mica mare problema am. Mulțumesc Povestea sta ...

Bună ziua , o mica mare problema am .Mulțumesc
Povestea sta cam asa unchiul meu și soția sa au cumpărat o casa în anul 2004 făcând doar un ante precontract , ambii decedat și au lăsat prin testament moștenire tatălui meu. Întrebarea ar fi, se poate face ceva sa continui ante pre contractul sa pot perfecta actele pe casa?
Buna ziua,

In functie de termenul care s-a specificat in antecontract ca fiind termenul pentru incheierea contractului in forma autentica se poate sau nu formula actiune prin care sa solicitati instantei de judecata sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract.

Termenul pentru aceste actiuni este de 6 luni de la momentul la care trebuie incheiat contractul in forma autentica.

In functie de clauzele contractuale si termenele stipulate in antecontract se poate solicitat pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract sau restituirea avansului achitat.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
În ante contract nu este specificat nici un termen de finalizare , acest ante contract a fost făcut în anul 2004
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
Manuela Rășină, administrator
Trebuie analizat antecontractul. Aveți la dispoziție variantele descrise mai sus care se pot aplica in funcție de clauzele contractuale.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,am un antecontract de vânzare -cumpărare ,pe un ... Moisii Carmen Moisii Carmen Bună ziua,am un antecontract de vânzare -cumpărare ,pe un teren de 1000 mp.inregistrat la carte funciara,în 16.05.2012.ce trebuie sa fac pentru a deveni ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut un antecontract de vanzare cu un constructor ... GAlina2022 GAlina2022 Buna ziua, am facut un antecontract de vanzare cu un constructor pentru casa si teren si el a mai facut la cateva luni distanta acelasi antecontract pentru ... (vezi toată discuția)
Cum se sterge notarea unui antecontract de vanzare-cumparare imobil din cf ? Gugulanu Gugulanu Buna ziua, speta pe scurt este: - in dec 2014 am dat avans si am facut antecontractul in calitate de cumparator pt un teren, solicitand notarea lui in CF. ... (vezi toată discuția)