avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,am un antecontract de vânzare -cumpărare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,am un antecontract de vânzare -cumpărare ,pe un ...

Bună ziua,am un antecontract de vânzare -cumpărare ,pe un teren de 1000 mp.inregistrat la carte funciara,în 16.05.2012.ce trebuie sa fac pentru a deveni proprietar pe terenul respectiv?pot vinde acest teren?
Cel mai recent răspuns: Moisii Carmen , utilizator 17:49, 30 Iunie 2022
Trebuie sa incheiati contractul de vanzare.
Nu puteti vinde, pentru ca antecontractele nu transmit proprietatea.
Buna ziua,

Pana la momentul la care nu semnati contractul de vanzare-cumparare in forma autentica nu sunteti proprietar, sunteti doar promitent-cumparator. Care este termenul stipulat in antecontract pentru incheierea contractului in forma autentica? Termenul in care se poate introduce o actiune pentru a solicita intantei de judecata pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract este de 6 luni de la momentul la care trebuie incheiat contractul. In functie de circumstantele care au determinat imposbilitatea de incheiere a contractului se poate stabili o strategie ori pentru dobandirea calitatii de proprietar ori pentru restituirea de catre promitentul-vanzator a sumelor achitate dumneavoastra.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Actul cu proprietarul s-a încheiat la 23.02.2010 când a și fost înregistrat la cartea funciara cu promisiunea de incheiere a actului de proprietate pa la data de 01.09.2010 .în data de 28.07.2011 proprietarul a fost chemat la Conciliere directa din partea avocatului nostru-fara sa vina la aceasta invitație.in tot acest timp situația nu s-a schimbat.noi am rămas cu banii dați, investițiile făcute pe terenul respectiv,Ce se poate face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere promisiune pt cota unui mostenitor necsu necsu Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare pt un teren cu unul din cei trei mostenitori ai defunctilor. Pot inscrie promisiunea in Cartea Funciara si daca ... (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate promisiune vanzare cumparare teo111 teo111 Acum trei ani am vandut un teren printr-o promisiune de vanzare cumparare, am primit banii si urma ca in scurt timp, cumparatorul sa faca intabularea: am ... (vezi toată discuția)