avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere

Un prieten de al meu are in grija un baietel din prima casatorie al sotiei sale.Daca tatal vitreg il infiaza pe baietel, si ii schimba numele de familie, baiatul mai are drept de mostenire dupa tatal biologic?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:22, 2 Decembrie 2009
Depinde de fcum il adopta..cu efecte depline( si atunci nu mai are dreptul) sau cu efecte restranse ( si atunci isi pastreaza dreptul de mostenire)
[ link extern ]
In cazul adoptiei cu efecte depline copilul adoptat isi pierde dreptul de a-si mosteni tatal sau parintii naturali.B-)
Eu stiam ca prin prin Legea nr. 273/2004, a fost reglementat un singur fel de adopţie,adica aceea cu efecte depline. Ca atare , reglementarile cu privire la posibilitatea adoptiei c u efecte restranse , au fost abrogate .
Asa este .@legally are dreptate.Exista o singura modalitate a adoptie, cea cu efecte depline (practic , copilul adoptat are acelasi statut cu cel al unuia nascut intr-o relatie de cuplu sau in cadrul unei casatorii)
daca este infiat copilul nu mai are drept de mostenire dupa tatal biologic.copilul mosteneste parintii adoptivi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiere minor lemia50 lemia50 As dori sa stiu:un minor infiat cu acordul parintilor naturali isi pierde dreptul la mostenire dupa parintii sai naturali? Multumesc (vezi toată discuția)
Drepturile de mostenire ale copilului adoptat vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna seara, Va rog, domnilor avocati, sa fiti amabili sa-mi lamuriti urmatoarea problema: In ce situatie un copil adoptat ( in anul 1952- mentionez anul ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la dreptul de mostenitor ... Gingilica Gingilica Buna seara, Am o intrebare referitoare la dreptul de mostenitor al unui copil adoptat/infiat acum ~70ani. Stiu ca in cazul adoptiei cu efecte restranse, cum ... (vezi toată discuția)