avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare judecatoreasca

Buna ziua,
Pe 2 Noiembrie imi expira o suspendare de 2 ani, am inteles de la serviciul de probatiune ca dupa aceasta data pot cere reabilitarea judecatoreasca pentru a mi se sterge cazierul.
1. Ma pot reprezenta singur? Sau trebuie sa apelez la un avocat?
2. Care sunt pasii de urmat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Maress , utilizator 19:45, 16 Octombrie 2019
Daca ati fost condamnat conform NCP, dupa trecerea termenului de supraveghere, trebuie sa mai treaca o perioada de 3 ani si intervine reabilitarea de drept.
Dupa scurgerea termenului de supraveghere, trebuie sa treaca 3 ani.





TITLUL IX: Cauzele care înlătură consecinţele condamnării
Art. 165: Reabilitarea de drept

Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
Multumesc pentru promptitudine, inteleg ce inseamna reabilitarea de drept, dar eu intreb de cea judecatoreasca, cei de la serviciul de probatiune imi zic ca ma pot adresa instantei imediat dupa ce se termina aceasta suspendare de 2 ani si sa cer reabilitarea pentru stergerea cazierului (reabilitarea judecatoreasca), unde trebuie sa am un motiv intemeiat pentru a cere asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea cazierului judiciar Paul112 Paul112 Buna ziua in 11 octombrie 2011 am primit sentinta definitiva si irevocabila , 8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca & de drept Instalator Instalator Buna ziua ! Art.165 , 166 si 167 - si celelalte care fac trimitere la termene, conditii , etc . - din NCP sunt clare. Dar la ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept Judiciaristu Judiciaristu La pedeapsa închisorii de 1 an,cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere de 2 ani,in câți ani intervine reabilitarea ? Precizez că sentința a ... (vezi toată discuția)