Locuiesc la etajul 1 si sub mine, la parter ,este spatiu comercial .In ultimii 2 ani proprietarul ( pers.juridica ) a inchiriat doar la persoane care au deschis bar .Am avut foarte mari probleme cu zgomotul produs, stres , nopti intregi nedormite etc.Oamenii nu cooperau , nu-i intersa efectul activitatii lor .De 2 chiriasi am scapat cu politie , prefectura si alte organe .Acum sintem la al 3-lea bar si o luam de la inceput . Proprietarui nu-i pasa , bani sa iasa . Sincer , am obosit si asta nu e viata sa te lupti mereu sa poti trai civilizat in propria ta casa . As vrea sa stiu daca este o solutie sa schimbam destinatia spatiului din comerciala in locuinta sau sa obtinem o hotarire judecatoreasca prin care sa obligam fiecare potential chirias sa otina aprobarea noastra pt a obtine autorzatia de functionare de la Registrul comertului , sau contractul de inchiriere sa fie nul fara aprobarea noastra , sau o alta solutie .
Multumesc frumos !
Prima data mergeti la politie, urmati aceeasi pasii..
Apoi discutati cu un avocat si actionati proprietarul in instanta unde sa solicitati daune morale si materiale pentru disconfortul creat.
In speta proprietarul este responsabilul care poate fi actionat in instanta ,unde se poate solicita si obtine inclusiv rezilierea contractului de locatiune
Nu ne-ati spus daca prin constructie, spatiul despre care discutati a fost spatiu comercial si ce destinatie a avut - o fi fost o mercerie, o librarie sau orice altceva, dar domestic. Nici pe vremea celui impuscat nu se autoriza functionare unor baruri la parterul unor blocuri de locuinte. Aici trebuie sa cercetati.
Apoi, autorizatiile despre care discutati se dau de catre primarii, nu la RC. Din cate stim, un om "descurcaret", nu are probleme in a obtine aceste autorizatii.
Daca spatiul despre care vorbiti a fost initial locuinta si apoi a capatat diferite intrebuintari, vedeti cine a fost de acord, dintre vexcinii dvs. si as. prop. Deci trebuie vazut si daca gasiti nereguli - pac la "Rasboiu".
Cam atat pot sa va spun. Oricum, urmariti toate posibilitatile aratate de cei care au scris inaintea mea. Totusi, banuiesc ca nu numai dvs. sunteti deranjat de activitatea de la parter - stiti ce zic?
Mult succes!
Destinatia spatiului
felde88
Functionez intr-un spatiu care fostul chirias sustine ca este comercial. Eu nu stiu cum sa aflu daca este locativ sau comercial. Daca ma poate ajuta cineva sa ... (vezi toată discuția)