avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum scap de chiriasii care fac zgomot sub apartamentul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum scap de chiriasii care fac zgomot sub apartamentul meu ?

Locuiesc la etajul 1 si sub mine, la parter ,este spatiu comercial .In ultimii 2 ani proprietarul ( pers.juridica ) a inchiriat doar la persoane care au deschis bar .Am avut foarte mari probleme cu zgomotul produs, stres , nopti intregi nedormite etc.Oamenii nu cooperau , nu-i intersa efectul activitatii lor .De 2 chiriasi am scapat cu politie , prefectura si alte organe .Acum sintem la al 3-lea bar si o luam de la inceput . Proprietarui nu-i pasa , bani sa iasa . Sincer , am obosit si asta nu e viata sa te lupti mereu sa poti trai civilizat in propria ta casa . As vrea sa stiu daca este o solutie sa schimbam destinatia spatiului din comerciala in locuinta sau sa obtinem o hotarire judecatoreasca prin care sa obligam fiecare potential chirias sa otina aprobarea noastra pt a obtine autorzatia de functionare de la Registrul comertului , sau contractul de inchiriere sa fie nul fara aprobarea noastra , sau o alta solutie .
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: tungus , utilizator 19:23, 18 Octombrie 2019
Este spatiu comercial prin constructie , de pe timpul lui Ceasca si a functionat doar ca magazin inainte de 89 . Acum , aceste spatii comerciale sint considerate apte sa primeasca orice fel activitate , fara sa ceara aprobarea locatarilor Daca cineva vrea sa creasca porci si vrea sa o faca in aceste spatii primeste aprobare .Cel care primeste aprobarea semneaza pe propria raspundere ca respecta legille in vigoare si primeste CUI-ul de intregistrare de la registrul comertului. Face contract de inchiriere cu proprietarul spatiului care poate fi un privat , o firma sau statul .Dupa ce ajunge in spatiu face ce vrea si nu respecta nimic , liniste, vecini ...nici macar nu stie ce legi incalca iar proprietarului nu-i pasa atita timp cit primeste chiria .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru - patiserie in spatiu comercial alexaxa alexaxa buna ziua, doresc sa deschid o patiserie intr-un spatiu comercial pa parterul unui bloc de locuinte. spatiul este \\"spatiu comercial\\" din constructia ... (vezi toată discuția)
Destinatia spatiului felde88 felde88 Functionez intr-un spatiu care fostul chirias sustine ca este comercial. Eu nu stiu cum sa aflu daca este locativ sau comercial. Daca ma poate ajuta cineva sa ... (vezi toată discuția)
Functionare firma in spatiu comercial la parter bloc locuit mobinstal mobinstal La parterul blocului in care locuiesc ( etaj 1) sunt spatii comerciale . Pana in acest an , toate firmele care isi desfasurau activitatea , solicitau acordul ... (vezi toată discuția)