Sotia mea a mostenit impreuna cu fratele ei ,o garsoniera de la mama lor. In garsoniera a locuit intotdeauna numai fratele sotiei . Acesta nu a platit facturile la utilitati timp da aproape 5 ani, astfel ca s-au acumulat datorii de aproape 12.000 lei. Garsoniera este evaluata la aproximativ 9000 euro. Asociatia de proprietari , au actionat in judecata atat pe sotia mea cat si pe fratele ei , cerand instantei deschiderea succesiunii pentru a recupera datoriile acumulate, cerand instantei sa declare ca mostenitor numai pe fratele sotiei , deoarece acesta este cel care beneficiaza de garsoniera. Mentionez faptul ca sotia mea nu are si nu a avut niciodata pretentie la mostenire ( garsoniera). Instanta a judecat si a hotarat ca ambii frati sunt mostenitori in cota egala, ca argument ca sotia mea a acceptat mostenirea tacit, prin faptul ca a suportat in totalitate cheltuielile de inmormantare , iar fratele ei prin faptul ca locuieste in garsoniera. Ca urmare sotia mea este obligata sa plateasca cheltuieli de judecata , taxa de timbru si jumatate din datoriile acumulate de fratele ei. Deoarece sotia mea nu are pretentie la mostenire , cum poate sa iasa din aceasta situatie , ramanand ca fratele ei si asociatia de proprietari din blocul unde este garsoniera, sa se certe intre ei
Buna ziua,
Nu prea are cum...dacat sa se vanda acea garsoniera, sa se plateasca datoriile ( Atentie, datoriile mai vechii de trei ani se prescriu ) si din restul de bani sa plateasca datoriile sale ( heltuieli de judecata , taxa de timbru).
Cheltuielile la intretinere trebuie achitate in functie de cota de mostenire fiecare fiind dator sa achite datoriile la intretinere daca accepta mostenirea.