avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire apartament cu datorii la intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire apartament cu datorii la intretinere

Sotia mea a mostenit impreuna cu fratele ei ,o garsoniera de la mama lor. In garsoniera a locuit intotdeauna numai fratele sotiei . Acesta nu a platit facturile la utilitati timp da aproape 5 ani, astfel ca s-au acumulat datorii de aproape 12.000 lei. Garsoniera este evaluata la aproximativ 9000 euro. Asociatia de proprietari , au actionat in judecata atat pe sotia mea cat si pe fratele ei , cerand instantei deschiderea succesiunii pentru a recupera datoriile acumulate, cerand instantei sa declare ca mostenitor numai pe fratele sotiei , deoarece acesta este cel care beneficiaza de garsoniera. Mentionez faptul ca sotia mea nu are si nu a avut niciodata pretentie la mostenire ( garsoniera). Instanta a judecat si a hotarat ca ambii frati sunt mostenitori in cota egala, ca argument ca sotia mea a acceptat mostenirea tacit, prin faptul ca a suportat in totalitate cheltuielile de inmormantare , iar fratele ei prin faptul ca locuieste in garsoniera. Ca urmare sotia mea este obligata sa plateasca cheltuieli de judecata , taxa de timbru si jumatate din datoriile acumulate de fratele ei. Deoarece sotia mea nu are pretentie la mostenire , cum poate sa iasa din aceasta situatie , ramanand ca fratele ei si asociatia de proprietari din blocul unde este garsoniera, sa se certe intre ei
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:00, 16 Octombrie 2019
Buna ziua,
Nu prea are cum...dacat sa se vanda acea garsoniera, sa se plateasca datoriile ( Atentie, datoriile mai vechii de trei ani se prescriu ) si din restul de bani sa plateasca datoriile sale ( heltuieli de judecata , taxa de timbru).
Cheltuielile la intretinere trebuie achitate in functie de cota de mostenire fiecare fiind dator sa achite datoriile la intretinere daca accepta mostenirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru dezbaterea succesiunii ContSters60804 ContSters60804 Suntem in proces cu fratele pentru dezbaterea succesiunii(el este reclamantul,eu si tata paratii)dupa ce instanta v-a decide cota fiecaruia,cineva trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Ma poate da in judecata daca nu am facut succesiunea? simo2012 simo2012 am avut o mare problema..mama mea a murit anul acesta , casa este pe numele ei ..nu am facut succesiunea ..la intretinere sa acumulat datorii , vor sa ma dea ... (vezi toată discuția)