In 2007, am facut un imprumut bancar si am girat cu apartamentul. Banii au fost folositi sa deschidem o firma. In 2009, firma a dat faliment. Eu in 2010 am plecat in UK, unde sunt si in present.
In 2011, apartamentul a fost vandut de catre banca pentru ca nu am mai putut sa platesc cea ce cerea banca. La 1 an dupa, am primit o scrisoare de la Kruk ca mai exista o diferenta de platit care era aproape aceasi valoare ca si creditul original. Bineinteles ca nu am raspuns la scrisoare ca doar apartamentul a fost evaluat la 50.000€ si nu mai era problema mea cu cat l au vandut. Cel Putin asa am gandit eu atunci.
Deorece sunt plecata de 9 ani, nu m am mai interesat de situatia financiara din Romania. Nu am nimic pe numele meu in Ro in momentul de fata si nici nu stiu care e situatia mea financiara din Ro.
Bunica mea are 90 de ani si vrea sa imi lase apartamentul ei ca eu sa il pot vinde si sa imi cumpar o proprietate in UK.
Deorece sunt cu totul on necunostinta de legiile din Ro ( cand am plecat aveam 22 de ani si nestiutoare) imi este frica sa pun apartamentul pe numele meu doarece ma gandesc ca banca ar incerca sa il ia.
Am nevoie de sfat deorece nu stiu ce ar trebui as fac in continuare.
Cum as putea afla situatia mea financiara in Ro?
EU in UK lucrez pentru guvern si urmeaza sa imi fac cetatenie Britanica.
Intr-adevar, daca se intampla sa aveti datorii fata de vreun creditor din Romania acesta ar putea sa urmareasca si bunurile pe care le veti dobandi. Insa, pentru ca acest lucru sa se intample creditorul Kruk, ar trebui sa afle ca ati dobandit bunul respectiv. Si aici va supuneti norocului sau ghinionului.
De aceea, probabil cel mai bine ar fi sa aflati exact in ce conditii mai aveti vreo datorie fata de Kruk avand in vedere ca e foarte posibil ca acea datorie, daca intr-adevar a existat, sa fie prescrisa.
Va recomand sa contactati un avocat din romania care sa studieze documentele pe care le aveti referitoare la creditul pe care l-ati contractat si modalitatea in care acesta a fost stins.