Se poate cere restiruirea permisului până la pronuntarea unei hotărâri judecătorești? Cui ar trebui să mă adresez? Mentio ez că permisul a fost reținut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.
Permisul de conducere poate fi restituit până la pronunțarea unei hotărâri judecătoresti definitive în cazul depunerii unei plângeri contravenționale. La dvs. nu este cazul.
Au trecut 5luni de la retinerea permisului și nu am primit nici o citatie sau instiintare de nicăieri. Doar o informare că nu mai am drep să conduc. Cui ar trebui să mă adresez,? De unde aș putea afla detalii despre dosar sau cum se procedează?
Nu ati condus sub influenta bauturilor alcoolice,pentru ca acest fapt se pedepseste contraventional cu 90 de zile suspendare permis. Puteati obtine chiar si reducerea suspendarii la 30 de zile. Permisul vi-l puteati cere inapoi de la politie, la expirarea perioadei de suspendare. La dvs. este caz penal (incalcarea art. 336 din codul penal) si va puteti adresa politiei si parchetului pentru a afla detalii. Cel mai indicat este sa va angajati un avocat, riscati inchisoarea.
Permis retinut
Soppyy30
Buna seara sotului meu i-a fost retinut permisul in luna Decembrie ziua 31 din cauza alcoolului.A Avut 0.79 in aer si in sange a fost 1.30 si la a doua proba ... (vezi toată discuția)