avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... O lamurire despre firma neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

O lamurire despre firma neplatitoare de TVA

Buna, am o firma neplatitoare de TVA si as fi interesat daca in cazul unor importuri din China in vederea comercializarii platesc TVA la vama la import?
Va multumesc, Horatiu.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 18:45, 1 Decembrie 2009
DA, iar tva aferent import este impozit nerecuperabil si intra in valaoarea marfii la inreg in contabilitata!Atentie la valoare import sa nu depasesti pragul si sa devii platitor de tva!
Aha, si atunci nu se plateste TVA pentru adaos... nu mai stiu exact, era parca pana la 100000 euro neplatitor... am facut firma de 2 ani cand am fost student, dar n-am avut activitate pe ea, am si suspendat-o cu ocazia impozitului forfetar... m-ar fi interesat sa aduc anumite produse pentru comercializare pe internet, nu cred ca depasesc 100000 euro pe an...
In Codul fiscal art .1322 , alineatul (1) prevede ca locul importului de bunuri se consideră pe teritoriul statului membru în care se află bunurile când intră pe teritoriul comunitar.
Norme metodologice de aplicare a art. 157 care reglementeaza plata taxei la buget prevad ca dacă achiziţiile sunt destinate realizării de operaţiuni care nu dau drept de deducere, va fi stabilitta taxa datorată bugetului de stat, care va fi achitată în termenele prevăzute de normele procedurale în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva in vama croitoru raluca croitoru raluca buna ziua ma confrunt cu o problema legata de deducerea tva in vama. mai precis am avut import din norvegia cei din vama au calculat gresit tva iar noi am ... (vezi toată discuția)
Tva import non-ue 2013 galer99 galer99 Buna ziua! Intrebarea mea se refera la taxele achitate in cazul unui import din afara UE. Astfel anul trecut era anuntat ca noile modificari a codului ... (vezi toată discuția)
Tva de platit in plus in vama Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna ziua, Am primit o Decizie de regularizare situație din vama in care s-au calculat taxe vamale și TVA de platit in plus față de ce s-a platit in ... (vezi toată discuția)