Buna, am o firma neplatitoare de TVA si as fi interesat daca in cazul unor importuri din China in vederea comercializarii platesc TVA la vama la import?
Va multumesc, Horatiu.
DA, iar tva aferent import este impozit nerecuperabil si intra in valaoarea marfii la inreg in contabilitata!Atentie la valoare import sa nu depasesti pragul si sa devii platitor de tva!
Aha, si atunci nu se plateste TVA pentru adaos... nu mai stiu exact, era parca pana la 100000 euro neplatitor... am facut firma de 2 ani cand am fost student, dar n-am avut activitate pe ea, am si suspendat-o cu ocazia impozitului forfetar... m-ar fi interesat sa aduc anumite produse pentru comercializare pe internet, nu cred ca depasesc 100000 euro pe an...
In Codul fiscal art .1322 , alineatul (1) prevede ca locul importului de bunuri se consideră pe teritoriul statului membru în care se află bunurile când intră pe teritoriul comunitar.
Norme metodologice de aplicare a art. 157 care reglementeaza plata taxei la buget prevad ca dacă achiziţiile sunt destinate realizării de operaţiuni care nu dau drept de deducere, va fi stabilitta taxa datorată bugetului de stat, care va fi achitată în termenele prevăzute de normele procedurale în vigoare.