avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna restant dupa intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna restant dupa intoarcere din CIC

E legal sa-mi cer zilele de concediu restante din 2017 dupa 1 an si 10 luni de CIC. Lucrez in invatamant din 2013. In perioada 26 iulie-22 septembrie 2017 am fost in concediu prenatal iar din 23 septembrie 2017 pana in 2 iunie 2019 am fost in CIC. Din 2017 mi-au ramas 14 zile de concediu de odihna neefectiate + cele 7 zile aferente concediului prenatal. Secretara din institutie mi-a spus ca in codul muncii scrie ca ele se prescriu dupa 1.5 ani. E adevarat sau nu? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
ankabv, utilizator
Cel mai recent răspuns: ankabv , utilizator 15:47, 18 Octombrie 2019
Nu scrie asa ceva in Codul Muncii...

Art.146 C.mun.
......
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
.....

art.49 C.mun.
....
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Art. 51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
....

Coroborand cele 3 texte de lege , rezulta ca termenul de 18 luni a fost suspendat incepand cu data intrarii in CCC., iar de la data când cauza de suspendare a încetat, se reia calculul.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna obligatoriu elena_gg elena_gg Buna seara, Am contract de munca individual ca bugetar din ianuarie 2015, in tot acest timp nu am avut concediu de odihna. Nu am dorit concediu de odihna si ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna IustinaM IustinaM Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. M-ar interesa sa stiu ce se intampla cu zilele de concediu de odihna aferente anului in care persoana angajata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei ... kir kir Buna ziua. Sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei 10 ani am luat doar 20 de zile de concediu de odihna. Cand imi dau demisia angajatorul trebuie ... (vezi toată discuția)