Am contract de munca individual ca bugetar din ianuarie 2015, in tot acest timp nu am avut concediu de odihna. Nu am dorit concediu de odihna si nici angajatorul nu mi-a impus.
Am dreptul sa-mi iau acum in 2017 concediu de odihna din zilele la care aveam dreptul in 2015 sau pot sa cer plata acestora?
Va rog sa-mi spuneti daca sunt limite calendaristice pentru luarea zilelor de concediu nefolosite din anii precedenti si in ce conditii pot cere doar plata acestora fara a intra in concediu de odihna.
Nu am intrerupt activitatea si nu am avut nici un alt fel de concediu (medical, maternal, fara plata) din 1 ianuarie pana in prezent.
1. Puteti efectua CO din 2015 pana la data de 01.07.2017.
2. Codul Muncii dispune la art.146 alin.2 ca, in cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
3. Compensarea in bani aCO neefectuat este posibila numai la incetarea c.i.m.,potrivit art.146 alin.3 C.mun.