avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna obligatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna obligatoriu

Buna seara,

Am contract de munca individual ca bugetar din ianuarie 2015, in tot acest timp nu am avut concediu de odihna. Nu am dorit concediu de odihna si nici angajatorul nu mi-a impus.
Am dreptul sa-mi iau acum in 2017 concediu de odihna din zilele la care aveam dreptul in 2015 sau pot sa cer plata acestora?
Va rog sa-mi spuneti daca sunt limite calendaristice pentru luarea zilelor de concediu nefolosite din anii precedenti si in ce conditii pot cere doar plata acestora fara a intra in concediu de odihna.
Nu am intrerupt activitatea si nu am avut nici un alt fel de concediu (medical, maternal, fara plata) din 1 ianuarie pana in prezent.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena_gg , utilizator 21:08, 13 Ianuarie 2017
1. Puteti efectua CO din 2015 pana la data de 01.07.2017.

2. Codul Muncii dispune la art.146 alin.2 ca, in cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

3. Compensarea in bani aCO neefectuat este posibila numai la incetarea c.i.m.,potrivit art.146 alin.3 C.mun.
Multumesc mult pentru raspuns! Mi-ati clarificat nelamuririle in totalitate.
Mai am o intrebare:
La incetarea c.i.m. de la ce data precedenta se poate primi compensarea in bani a c.o. neefectuat?
Compensarea in bani se poate face pentru toate zilele de CO neefectiate , insa daca ajungeti in instanta puteti obtine doar pentru ultimii 3 ani.
Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna la iesirea la pensie. neculai29 neculai29 Mentionez ca in luna septembrie 2015 am iesit la pensie si mai aveam de efectuat 6 zile de C.O. pe anul in curs din cele 20 . Mai am dreptul la plata celor 6 ... (vezi toată discuția)
Demisie glyoto glyoto Buna, Stiti daca in cazul in care ne depunem demisia ni se deconteaza zilele de concediu cu plata? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna florincristea07 florincristea07 Mai am 12 zile C.O. neefectuat,din 2014.Am cerut societății la care lucrez,sa îmi plătească,aceste zile,dar mi s-a spus că nu se poate,numai la ... (vezi toată discuția)