avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Mai am 12 zile C.O. neefectuat,din 2014.Am cerut societății la care lucrez,sa îmi plătească,aceste zile,dar mi s-a spus că nu se poate,numai la lichidare(plecarea din societate).
Se poate plăti concediul,astfel încît să pot sa și lucrez ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 18 Februarie 2015
Nu vi se pot compensa in bani zilele de CO neefectuate in 2014, decat numai la incetarea c.i.m.

art.146 alin.3 C.mun. - Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Potrivit alin.2 al aceluiasi articol din Codul Muncii, in cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mai am 17 zile de concediu ramase neefectuate din ... alionte alionte Buna ziua, Mai am 17 zile de concediu ramase neefectuate din anul 2020. Angajatorul refuza sa mi le acorde intrucit nu are cine sa ma inlocuiasca. Daca ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna obligatoriu elena_gg elena_gg Buna seara, Am contract de munca individual ca bugetar din ianuarie 2015, in tot acest timp nu am avut concediu de odihna. Nu am dorit concediu de odihna si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei ... kir kir Buna ziua. Sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei 10 ani am luat doar 20 de zile de concediu de odihna. Cand imi dau demisia angajatorul trebuie ... (vezi toată discuția)