avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul îmi spune să nu înregistrez luptele de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul îmi spune să nu înregistrez luptele de câini din curtea lui. Îmi poate interzice asta?

Salutari!

Am o problemă cu câinii vecinilor mei. Se luptă constant și sunt lăsați nesupravegheați provocând un zgomot mare care deranjează pe toată lumea pe drum, uneori lupta se mută în altă curte a vecinilor și pe drumul public.

Am înregistrat aceste lupte de mai multe ori și le-am raportat și la poliție - lupta va începe adesea într-unul din curțile vecinilor mei și se va muta într-o altă curte și apoi în sfârșit pe drumul public.

Recent a început o altă luptă în curtea vecinilor și am început să înregistrez. Are un gard scăzut și eu înregistram lupta de pe drumul public. (Nu am intrat niciodată fizic în proprietatea lui fără permis.)

(Ceva de remarcat, în videoclip au fost mai multe persoane care încercau să oprească lupta, așa că nu mă concentrez asupra unei singure persoane)

Vecinul meu mi-a spus să nu mai înregistrez luptele care se întâmplă în curtea lui. Poate face asta? Care sunt legile și excepțiile cu privire la fotografia evenimentelor tulburătoare care se întâmplă în proprietatea cuiva?

Multumesc pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DellJ , utilizator 11:26, 20 Octombrie 2019
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Infracţiuni ce aduc atingere domiciliului şi vieţii private
Art. 226

Violarea vieţii private

(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:

a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;

b) dacă persoana vătămată a acţionat explicit cu intenţia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;

c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;

d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.



Ordonanța de urgență nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi
Art. 8. -
Se interzice:

a) organizarea luptelor între câini, antrenarea câinilor în acest scop și participarea cu câini la astfel de lupte, indiferent cărei rase îi aparțin câinii;

Art. 14. - Modificări (2)
Fapta persoanei de a organiza lupte între câini, de a-i pregăti în acest scop, precum și de a participa cu câini la astfel de lupte constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Faceti plangere si la politie si la protectia animalelor.
Inteleg ca nu organizeaza lupte, dar nici nu face nimic sa le impiedice si nu stim care i e intentia de fapt, daca ziceti ca se repeta frecvent.
Mulțumesc foarte mult pentru răspunsul dvs. detaliat, acest lucru a clarificat tot ce am avut întrebări.

Să aveți un weekend plăcut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea sedintei comisiei de cercetare disciplinara fara acord- infractiune? spin3 spin3 Înregistrarea ședinței comisiei de cercetare disciplinara de catre presedintele comisiei fara sa aduca la cunostinta celorlalti membri ai comisiei, fara ... (vezi toată discuția)
Lnterceptare convorbiri telefonice comondor comondor Buna ziua, Am un caz interesant. In urma unei discutii pe care l-am purtat, interlocutorul meu mi-a reprosat niste fraze (chiar citate) pe care nu le putea ... (vezi toată discuția)
Cum te aperi te vecinii spioni ? ccc19 ccc19 Buna ziua Doresc sa stiu,cum te poti apara de vecinii cate te spioneaza,si care folosesc pentru aceasta microfoane de perete,prin intermediul carora poti fi ... (vezi toată discuția)