avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul a plecat de acasă, dar amână divorțul. Cine ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul a plecat de acasă, dar amână divorțul. Cine trebuie sa deschidă acțiunea, el sau eu?

Sotul meu a plecat de acasa din data de 2 octombrie cu mentiunea ca "vrea sa fie singur" si nu-si mai doreste nici un fel de relatie deocamdata. Vrea sa fie "doar el cu el o buna perioada de timp". S-a mutat la parintii lui o perioada, iar acum sta "singur" cu chirie in orasul Ploiesti.

A mai fost plecat in vara, din data de 2 iunie 2 luni, Dupa care si-a exprimat dorinta sa revina "sa o luam de la capat". L-am primit inapoi, mai mult pentru a nu-mi reprosa mai tarziu ca nu am facut totul posibil pentru casnicie, dar stiam ca este pierdere de timp, pentru ca era la fel de absent ca si pana sa plece.

"singuratatea" si dorinta de a fi singur a inceput din decembrie 2018 cand a "realizat" ca "lui ii lipseste baza" ca nu are "caramida" casniciei si anume - un copil si ca nu are nimic pe numele lui.
Mentionez ca, caminul conjugal a fost la mine acasa, mostenire d ela parintii mei dinainte de casatoria noastra.

Referitor la copil.... cand s-a mutat la mine, acum 8 ani mi-am dorit sa fac un copil cu el, insa el si-a dorit sa finalizeze studiile si pe urma sa facem. Cand a finalizat el studiile (faculate la distanta) a fost pre tarziu biologic pentru mine si nu s-a mai putut face nimic.
Cu toate astea, a zis ca nu este nevoie, intrucat il avem pe baiatul meu din casatoria anterioara.
Dar dupa 2 ani de la casatorie - care a fost ideea lui - au inceput sa apara "momentele de raceala" evidente si intentionat facute - spus chiar de el, care s-au accentuat pana acolo incat mi-a spus ca nu ma mai iubeste.

In timpul casatoriei am luat o masina cu rate la banca pe care sa o folosec eu, intrucat el are deja masina de serviciu pusa la dispozitie. Ratele la masina le plateste sotul, eu neavand posibilitatea financiara sa platesc ratele. Mai sunt de platit 2 ani de zile rate la banca.

A mai venit sa ia din lucruri si l-am intrebat ce are de gand, pentru ca nu-i normal el sa stea intr-o parte, eu in alta si asta nu este casnicie.
Practic i-am cerut sa incheiam dar el tot amana divortul si nu inteleg de ce sa ma tina si pe mine incurcata daca el nu este "hotarat".

Nu mai poarta verigheta si a zis ca este exclus sa vina inapoi.

Va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa deschida actiunea de divort - el sau eu?
Vreau sa stiu daca exista posibilitatea sa divortam si masina sa ramana totusi la mine, sau sa primesc macar jumatate din valoare ei.

Multumesc pentru raspunsuri si imi cer scuze daca v-am plictisit cu problema mea.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: lady1709 , utilizator 15:18, 22 Octombrie 2019
multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dupa 2 ani de casatorie Ancaz Ancaz Am 2 ani de casatorie si un baietel de 6 luni. Nu ma mai inteleg cu sotul, locuim la o garsoniera ANL, mobilata de mine in timpul casatoriei ( am acte), ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si datorii adiandrada adiandrada am divortat de fosta sotie in 2011. Am incheiat in fata notarului un partaj voluntar prin care ea imi cedeaza mie cota-partea ei din apartament in schimbul ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort popescuelena77 popescuelena77 Am divortat in 5.11.2010.Apartamentul facut impreuna cu fostul sot l-am vandut anul trecut in luna mai 2011. Fostul sot a plecat la Jimbolia cu toate ... (vezi toată discuția)