avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de prestari servicii

Buna seara! As dori sa intreb daca in cazul incheierii unui contract de prestari servicii intre o persoana juridica si o persoana fizica neautorizata, retinerea impozitului se face la sursa sau persoana fizica are datoria de a declara ulterior venitul prin intermediul Declaratiei Unice.
De asemenea, am inteles ca aceste contracte nu au caracter de continuitate. Prin urmare, as dori sa stiu daca se considera ca fiind continuitate incheierea unui contract de acest tip pentru o perioada de 2 luni, spre exemplu, si refacerea acestuia pentru inca o perioada similara, odata expirat termenul. Cu alte cuvinte, se poate colabora cu o persoana juridica in mod continuu (poate chiar pe parcursul unori ani), prin incheierea succesiva de contracte de prestari servicii, toate acestea pe perioada limitata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CValentina , utilizator 11:13, 22 Octombrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc! Totusi, inclusiv pe acest forum, in alte discutii similare, am vazut ca s-a mentionat (de catre consultanti) despre posibilitatea incheierii acestui contract, doar ca se punea accentul pe caracterul sau ocazional. De aici nedumeririle mele.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
CValentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colaborare/prestare servicii persoana fizica andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Sunt in cautarea unor raspunsuri pentru urmatoarea situatie. Recent am absolvit un curs de responsabil de mediu si am fost abordat de o firma ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare 2018 ionela11 ionela11 Buna ziua, Pot incheia un contract de colaborare intre SC si o persoana fizica. Ce implicatii fiscale presupune acest contract? (vezi toată discuția)
Conventii civile de prestari servicii nicuta nicuta In ce conditii o persoana juridica (S.R.L.) poate incheia o conventie civila de prestari servicii cu o persoana fizica neautorizata? Stiu ca Legea nr. ... (vezi toată discuția)