avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare jumatate apartament...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare jumatate apartament...

Este posibil ca un proprietar sa-mi poata ceda drepturile legale asupra a jumatate din apartament daca eu ii platesc jumatate din valoarea lui? Cu alte cuvinte eu ii dau jumatate din valoarea apartamentului iar pe contractul de vanzare cumparare apar 2 properietari: eu si vechiul proprietar.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:55, 2 Decembrie 2009
Proprietarul isi poate iinstraina cota parte indiviza insa veti ramine in coproprietate cu o alta persoana si veti ajunge tot la iesirea din indiviziune
buna ziua!
daca exista cadastru si inatbulare pt acel imobil, se poate face actul de instrainare catr dvs.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Nu imi imaginez de ce ati vrea asta... care e cauza actului juridic adica.

Tineti cont de restrictiile actului in caz de anumite relatii intre vanzator si cumparator. Nu luati sfaturi generale gen "se poate" ca si cum ar fi un sfat personal, gen "se poate in cazul dv.".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Teren in coproprietate prin credit ipotecar. vreau sa achit creditul si sa devin proprietar pe cota mea, libera de sarcini. cum procedez? mihai2454 mihai2454 Detin un teren in coproprietate cu o cunostinta. Acesta a fost cumparat prin credit ipotecar de catre ambii proprietari . La momentul actual exista 2 credite ( ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil aflat in indiviziune ancristida ancristida Buna ziua, as dori sa stiu procedura in acest caz. Mai exact, se poate vinde un imobil aflat in proprietatea indiviza a 2 mostenitori? Nu mai trebuie facuta ... (vezi toată discuția)