avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie locatari

Buna ziua!
Sunt nou proprietar intr-un imobil de 40 de apartamente si apartamentul pe care l-am cumparat este destinat inchirierii in regim hotelier doar pe timp de vara! Intr-o oarecare masura cred ca turistii din apt meu nu folosesc liftul si usa scarii diferit de un locatar obisnuit!
Asociatia a propus ca cei care inchiriaza apartamentele sa plateasca un fel de suprataxa la fondul de rulment/reparatii pentru "surplusul" de uz, de exemplu al liftului.
Se poate lua o hotarare ca asta chiar si in conditiile in care eu nu as fi de acord ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:59, 22 Octombrie 2019
conform disp L nr 196/2018 hotararile adunarii generale sunt obligatorii pentru toti proprietarii
Daca o hotarare a adunarii generale incalca dispozitiile in vigoare sau aduce prejudicii proprietarilor,partea interesata are dreptul sa solicite instantei anularea hotararii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire fond de rulment mariana.cruceanu mariana.cruceanu Sa presupunem ca pentru schimbarea liftului unei scari (motor, troliu etc) se face un contract cu o firma specializata prin care se plateste un avans de 30% ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea ... Lumyna Lumyna Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie; pe scara blocului unde locuiesc locatarii scarii au hotarat sa se faca lucrari de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati impozit doar ... alex_alex58 alex_alex58 Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati impozit doar pentru o suma de bani provenita din chirii , pentru plata facturilor ?. Mentionez doar pentru ... (vezi toată discuția)