Sunt sudent al Facultatii de Arte Plastice din cadrul UNA Bucuresti si vreau sa stiu daca s-au luat decizii la nivelul universitatii abuziv. Noi avem dreptul de a folosi atelierele facultatii numai pana la ora 20 in timpul saptamanii si pana la ora 16 in weekend, desi e singurul loc in care ne putem desfasura activitatea
( pictura) . Un drept stiu sigur ca ne e incalcat pentru ca nu vrea nimeni sa ne dea o foaie cu drepturile si obligatiile studentului (acestea fiind stabilite de Universitate prin legea autonomiei) Sper sa primesc niste raspunsuri cu care sa pot sa le inchid gura avand in spatele meu legile si drepturile garantate de constitutie.
Buna ziua. Nu ati incheiat un contract de studii cu facultatea in cadrul careia studiati? eu stiu ca se incheie asemenea contract in fiecare an de studiu , iar contractul cuprinde drepturile si indatoririle studentilor. Deasemenea , ar trebui sa cuprinda si obligatiile si drepturile facultatii fata de studenti. Cat priveste programul care va permite accesul in atelier, mie mi se pare rezonabil , pana la ora 20. Probabil ca , dupa ora 20 nu mai este nimeni acolo , iar studentii nu pot fi lasati singuri in incinta facultatii.
Buna ziua !.
Pana la intrarea in vigoare a legii invatamantului universitar, toata activitatea in domeniu se desfasoara pe principiul autonomiei cu respectarea legislatiei in vigoare. In acest sens, fiecare unuversitate are un statut propriu , un reegulament de ordine interioara si este obligata sa incheie contracte individuale cu fiecare student . Atat in contract( la drepturi si obligatii ale partilor ) cat si in regulament trebuie sa fie stipulate o serie de prevederi , ca datorii si obligatii ce va incumba atat dumneavoastra si cat si universitatii. Ati semnat vreun contract cu universitatea ?
Vi s- a adus la cunostinta sub semnatura extras din regulamentul de ordine interioara, privind aspectele ce va privesc( drepturi, obligatii ale dvs. si ale universitatii, mod de utilizare a laboratoarelor si materialelor didactice si a altor elemente ale bazei materiale, etc.).?
Avand in vedere ca aveti dreptul legal de a va constitui in asociatie conform OG 26/2000 modificata,( asociatia studenteasca) puteti cere oficial senatului universitatii aceste drepturi.
Cu stima !