avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împuternicire din strainatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împuternicire din strainatate

Buna ziua
Care este procedura prin care o persoana domiciliata in Canada isi poate imputernici verisoara din Romania in ceea ce priveste inmormantarea (si tot ce tine de asta) a mamei primei? Problema ar fi ca doamna din Canada nu poate veni in Romania in viitorul apropiat. Poate face acolo imputernicirea si sa o trimita aici?
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
MirelaDorobantu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:48, 22 Octombrie 2019
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
O procura notariala sau ati mai avea varianta sa apelati la avocat si acesta sa imputerniceasca el direct verisoara in fata unui notar roman.
Ati evita multe complicatii si deplasari daca veti apela la avocat deoarece modalitatea este mai simpla.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E greu de spus ce ar putea sa faca avocatul în astfel de situații,probabil dl coleg are o gama mai larga de servicii .O procura notariala facuta la consulat este solutia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate face o astfel de imputernicire la consulat sau ambasada.
Este mai ieftin, rapid , si scuteste de drumuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In plus, de ce ar cheltui userul banii pe doua procuri? Din considerente ce tin de siguranta juridica si de vointa mandantului, in general se cam evita mandatele transmisibile.
Mergeti la Consulat si intocmiti o procura, pe care ulterior o trimiteti in original, in tara.
Insa pentru o inmormantare nu e nevoie de procura....
Poate va referiti la eliberarea certificatului de deces si eventual, la dezbaterea succesiunii.
Nu este vorba de doua procuri.
Se angajeaza avocatul conform legii iar acesta imputerniceste mandatarul sa faca actele respective.
Deci, va fi vorba doar de o singura procura facuta de avocat deoarece avocatul are mandat de la.client.
Pare complicat dar este corect sub aspect juridic.
Este insa necesar ca notarul sa stapaneasca foarte bine dreptul civil si legile organice aplicabile in prezentul caz.

Din pacate, de multe ori directorii sau alte persoane din institutiile de stat nu cunosc legea...
Avocatii desi sunt net superiori ca pregatire juridica daca dau de oameni incompetenti intampina probleme...
De nenumarate ori am intalnit oameni incompetenti chiar si in randul celor cu studii juridice deoarece dreptul este mult mai complicat decat pare si multi juristi nu au aptitudinea de a-i intelege substanta...
A trece niste examene la.facultate este simplu fata de stapanirea dreptului in amploarea sa...si de a face interpretari juridice de mare eleganta juridica...
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum pot să împuternicesc o persoană în românia, din australia? am nevoie de cazierul judiciar owanacristinamuresan owanacristinamuresan Am nevoie de Cazier Judiciar din Romania pentru a aplica pentru viza de resident in Australia. Actual, locuiesc in Australia si vreau sa imputernicesc o ... (vezi toată discuția)
Am resedinta in strainatate. legalizare imputernicire la succesiune. bellman bellman Am resedinta in strainatate. In Romania la succesiunea dupa tatal meu vreau sa o imputernicesc pe mama mea sa ma reprezinte. Datorita unui accident nu ma pot ... (vezi toată discuția)
De ce nu recunosc notarii români procurile întocmite și apostilate într-o țară ue? bogdan.bobolea bogdan.bobolea Buna ziua, Niste cetateni straini vor sa doneze niste imobile (apartamente, case si terenurile aferente) unei institutii a statului roman. Au redactat ... (vezi toată discuția)