Buna ziua
Care este procedura prin care o persoana domiciliata in Canada isi poate imputernici verisoara din Romania in ceea ce priveste inmormantarea (si tot ce tine de asta) a mamei primei? Problema ar fi ca doamna din Canada nu poate veni in Romania in viitorul apropiat. Poate face acolo imputernicirea si sa o trimita aici?
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat
Legea nr.51 din 1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat este o lege organica care are forta juridica peste orice alta lege care ar limita accesul avocatului.Orice prevedere normativa ( daca are caracter de lege si nu de regulament sau alta minune...) contrara legii avocatiilor constituie o dispozitie legala neconstitutionala deoarece se incalca si Constitutia.
Daca este vorba despre dezbaterea unei mosteniri trebuie apelat la profesionisti adica la avocati si nu la mandatari neprofesionisti...care sa creada notarul...pe cuvant...
Insa...asa cum spuneam...oamenii cred ca dreptul este o joaca si ca avocatii ii scot si din situatii imposibile dupa ce comit grave erori de drept...ceea ce este eronat...
In aceasta ordine de idei, daca avocatul este angajat pentru asa ceva se va ocupa el personal si nu va trimite un neprofesionist...
Aici pare sa fie vorba de ceva urgent si nu de o dezbatere a mostenirii care oricum merge greu si la notar...
Profesionistul in masura este cel care îndeplinește procedura succesorala.
Exista si Legea 36/1995. Tot organică.
Notarul nu este obligat să creadă nici avocații pe cuvant. Cu atât mai mult "inovatiile " in materie.
In orice caz, nu vad legatura cu speța. Nu stiu de ce-ar interveni avocatul într-o înmormântare. O fi un fin cunoscător și al tainelor ritualurilor bisericești sau al pomenilor...
Merge greu la notar? Incep sa cred ca nu prea ati fost pe la instanțe...
Pentru a se scoate un inscris de la o autoritate publica avocatul poate imputernici prin procura notariala o alta persoana din moment ce este angajat conform legii.Sa ceri procura notariala la avocat ar contravenii legii care a fost edictata tocmai pentru ca avocatul sa actioneze cu celeritate si nu in baza unor legi desuete...si pe baza unor rationamente din regimul comunist...
Nici la SRI nu se cere procura notariala la avocat...atunci cand isi exercita profesia conform legii...