CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
Nu este vorba de doua procuri.
Se angajeaza avocatul conform legii iar acesta imputerniceste mandatarul sa faca actele respective.
Deci, va fi vorba doar de o singura procura facuta de avocat deoarece avocatul are mandat de la.client.
Pare complicat dar este corect sub aspect juridic.
Este insa necesar ca notarul sa stapaneasca foarte bine dreptul civil si legile organice aplicabile in prezentul caz.
Din pacate, de multe ori directorii sau alte persoane din institutiile de stat nu cunosc legea...
Avocatii desi sunt net superiori ca pregatire juridica daca dau de oameni incompetenti intampina probleme...
De nenumarate ori am intalnit oameni incompetenti chiar si in randul celor cu studii juridice deoarece dreptul este mult mai complicat decat pare si multi juristi nu au aptitudinea de a-i intelege substanta...
A trece niste examene la.facultate este simplu fata de stapanirea dreptului in amploarea sa...si de a face interpretari juridice de mare eleganta juridica...
Nu complicati lucrurile mai mult decat e cazul și nu mai îndrumați userii chiar pentru orice la avocat. Ai nevoie să îți ridici o diplomă? Du-te la avocat! Imputerniceste un avocat! Ca numai avocatul iti poate ridica o diplomă. Alții nu sunt in stare. Pe bune!? Chiar ati ajuns la astfel de servicii mărunte? Nu e nicio finețe și nicio pregătire.
In primul rand, de ce ar fi nevoie de avocat? Se poate împuternici orice alta persoana pentru a îndeplini acte/operațiuni. Mai ales, ca situatia nu presupune mare asistenta juridică. Din nou, avocații nu sunt un panaceu.
In al doilea rand, exista ceva ce se numeste principiul simetriei formelor. Un contract de asistență juridică nu permite niciodată ca avocatul să încheie procuri autentice pe seama clientului. Prezentati-va dvs la notar si solicitați in numele clientului o procura speciala de vânzare a unui imobil. Va asigur ca veti întâmpina mari dificultăți în a găsi un notar care să autentifice asa ceva.
In al treilea rand, ce spuneti dvs nu are nicio legatura cu pregătirea juridică. Este o chestie, repet, de siguranță, de stabilire a voinței mandantului, de limitele mandatului etc. Contractul de asistență juridică nu este decât un înscris sub semnătură privată. Cel mult, cu data certă.
Care sunt legile organice aplicabile, mai exact?
"Incompetenții" de care vorbiti sunt cei care nu va cânta în strună și nu procedează după interpretarea dvs, pentru orice aberatie si găselniță.
Spuneti niste vorbe atat de goale de continut...