avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces civil impotriva unei societati comerciale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces civil impotriva unei societati comerciale

Buna ziua. Daca ma puteti ajuta in a ma lamuri in privinta unor aspecte, v as fi foarte recunoscatoare. Intampin urmatoarea problema cu o clienta, mobilier livrat, a semnat proces verbal de predare primire fara obiectiuni. In urma folosirii necorespunzatoare a unei parti din mobila asa cum prevede certificatul de garantie, aceasta a cedat. Am fost de acord si i am schimbat partea defecta cu una noua in mod gratuit, totodata s a intocmit un proces verbal la domiciliu cu probleme pe care dansa in speta le acuza. Tot ce s a insemnat in acel proces verbal s a inlocuit/reparat, de fapt soldandu se cu cerinta de returnare mobilier si primirea inapoi a sumei platite pe comanda. Nu am fost de acord, implicit am primit 2 reclamatii la ANPC in urma carora am prezentat dovezile mele si finalizarea reclamatiilor au fost nefavorabile clientei. ANPC i a cerut sa plateasca o expertiza tehnica de specialitate pentru a arata ca mobilierul are vreun defect, insa aceasta nu l a efectuat.
In aceasta luna, am primit chemare in judecata de catre clienta cu cerere de restituite sume mobilier cu dobanda sau plata a jumatate din suma aceea ca prejudiciu plus cheltuieli de judecata, onorariu avocat, dobanda, desi reclamanta foloseste mobilierul.
Trebuie sa prezint intampinarea in acest proces si intrebarea mea este daca ma pot reprezenta singura ca si administrator sau trebuie sa ma reprezinte un avocat si cum as putea sa formulez faptul ca mi se pare un abuz in a mi cere toata suma inapoi pe mobilier plus dobanda in conditiile in care ea tot timpul asta a folosit acele produsele, produse care sunt efectuate exclusiv pe comanda pe dimensiuni specificate, nu pot fi vandute ca noi, iar suma aceea ca si prejudiciu mi se pare enorma in conditiile in care materia prima executarii a fost mai mare, manopera si deplasari. In plus de asta, returnarea sumei ar cauza lucrarile in curs, salarii si chirii, taxe catre buget, respectiv inghetarea activitatii.
Ce dovezi ar trebui sa depun la dosar si ce posibilitate as avea sa castig?
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
mierloianamaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:18, 22 Octombrie 2019
Buna ziua,
Sfatul meu este sa angajati un avocat, asa, neavand cuostinte juridice, riscati sa pierdeti procesul si sa platiti mult mai mult si aiurea niste bani.
Plus ca recuperati si cheltuielile de judecata, onorariu avocat, eventuale expertice.
Va mai puteti folosi si de respunsul ANPC care, n urma controlului, nu a considerat ca aveti vreo vina.
Apelati la ajutor specializat - angajati un avocat.
Atentie la termenul pentru depunerea intampinarii.
Poate cu aceasta ocazie veti intocmi si un model de contract pentru ca pe viitor sa evitati astfel de neplaceri.
Multumesc, asa voi face. Am termen pana pe 07.11 sa depun intampinarea. Avem contract cu clientii, proces verbal de predare primire marfa fara obiectiuni cu aceasta clienta, insa am ajuns in situatia asta dorind sa multumim aceasta reclamanta. Am tot revenit asupra lucrarilor facute pe motiv ca nu ii place cantul ales, hai sa adaugam o polita in plus, hai sa schimbam sistemul la sertare etc ca intr un final sa ne reclame la ANPC si sa ne dea in judecata ca nu mai vrea mobila dupa ce a folosit o jumatate de an. Eu am dovezi scrise, poze, stiu cum sa formulez apararea pe baza celor acuzate de ea asa cum sunt prezentate, insa nu cunosc procedurile mai exact.

Aurel Fleancu a scris:

Apelati la ajutor specializat - angajati un avocat.
Atentie la termenul pentru depunerea intampinarii.
Poate cu aceasta ocazie veti intocmi si un model de contract pentru ca pe viitor sa evitati astfel de neplaceri.

Conteaza raspunsul ANPC-ului și înscrierile avute dar întâmpinarea prin care se solicita probe în apărare,invoca excepții,trebuie facuta de un avocat nu merge cu modele copiate de pe net etc.
Da, cazul are multe detalii care trebuie analizate in concret de avocatul de caz.
Pare sa aveti castig de cauza dar este mult de analizat in concret asa cum se face si de catre judecator la proces, avocatul fiind practic primul judecator al cauzei dvs.

Alte discuții în legătură

Constatare defectiuni mierloianamaria mierloianamaria Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in a gasi raspunsurile necesare la urmatoarea problema: In urma unei reclamatie la ANPC de catre o clienta careia i am livrat ... (vezi toată discuția)
Reclamare politica de garanții-retur ale anumitor site-uri online din romania creaLab creaLab Bună seara, Din câte știam, legea comerțului online din România presupune ca returnarea produselor în perioada de garanție către service presupune ... (vezi toată discuția)
Produs cumparat online defect sod54321 sod54321 Am cumparat online un notebook ASUS de la Domo. A functionat 2 ore si apoi s-a oprit brusc. Am sesizat defectiunea in aceiasi zi, 7.01.2015 (seara la 9:03), ... (vezi toată discuția)