avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire domiciliu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire domiciliu copil minor

M am casatorit pe 14 septembrie.Pe 7 octombrie sotia mea a nascut si pe 18 octombrie a parasit domiciliul pe motiv ca nu se poate adapta.ce trebuie sa fac pentru a divorta si a-mi vedea copilul?
Buna seara,
Mergeti in instanta.
Solicitati ajutorul unui avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nicio cale de comunicare cu sotia ? Unde a plecat ? Cu cine locuieste ?

E bine ca pana sa ajungeti in instanta sa epuizati caile amiabile de discutii.

Si e bine sa stiti si situatia copilului si in ce stare se afla caci este f mic si mama este posibil sa resimta o depresie postnatala care uneori poate fi periculoasa.
Apelați la un avocat care sa va ajute cu divorțul și cu acțiunea de custodie și stabilire program de vizita minor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați să comunicați cu soția și mai aveți răbdare deoarece după naștere femeile trec printr-o stare de tulburare pricinuită de naștere. Încercați să o încurajați și să nu-i reproșați deocamdată nimic.

După un timp, dacă lucrurile nu se schimbă și intenția soției este de despărțire, formulați o acțiune de divorț și solicitați autoritatea părintească comună, locuința copilului la mamă (nu aveți șanse să fie la dvs deoarece copilul este mic și locuiește acum cu mama), plata pensiei de întreținere și stabilirea unui program de vizitare.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa. ... Madrian16 Madrian16 Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa. Sunt împreună cu soția mea de 3 ani și avem o fetiță de 9 luni dar am ajuns ... (vezi toată discuția)
Buna, sunt separată de soțul meu pentru ca numai suportam abuzul ... L7777 L7777 Buna, sunt separată de soțul meu pentru ca numai suportam abuzul psihologic , încă suntem căsătoriți legal, și avem o fetița 1 an6 l , am încercat ... (vezi toată discuția)
Situația copiilor după divort costy2015 costy2015 Ma confrunt cu următoarea situație. S-a pronunțat divorțul, copilul în vârstă de 10 ani a ales sa rămână la mama, iar pe cel de 8 ani instanta nu a ... (vezi toată discuția)