avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna, sunt separată de soțul meu pentru ca numai ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna, sunt separată de soțul meu pentru ca numai suportam abuzul ...

Buna, sunt separată de soțul meu pentru ca numai suportam abuzul psihologic , încă suntem căsătoriți legal, și avem o fetița 1 an6 l , am încercat mereu tot posibilul sa reușim
Sa conviețuim împreuna, dar in timp
M am pierdut pe mine, eram f depresiva , numai aveam chef de viața, doar fetița mea m a ținut cu zâmbetul pe buze, chiar
Și acum când am plecat am încercat sa fac tot pentru binele fetiței mele, m am mutat intr-o Zona aproape de el cu gândul ca o putem creste frumos împreuna chiar și separați , dar el
Continua cu abuzul psihic și eu numai pot , spre ex ultima oară a venit la noi eu eram epuizata după 1 săptămâna închisă in casa cu fetița pentru ca am avut amândouă gripa,iar el a început sa ma jignească și sa spună ca e vina mea ca am dus o atât de mica la creșă (lucru făcut pentru ca eu sa pot lucra sa ne întreținem , sa plătesc chiria etc) moment in care i am spus sa iasă pentru ca sunt destul
De dărâmată psihic , nu a vrut sa plece si a început
Sa ma jignească in toate felurile
, am chemat poliția pentru a doua oară din momentul despărțiți si evident ca nu s a întâmplat nimic , mi au spus sa nu îl
Mai las
In casa . A dispărut 2 zile după care a venit sa îmi spună ca vrea sa rămână fetița la
El
In noapte asta , nu îmi doream asta dar știu ca momentan are același drepturi
Ca si mine , si mai știam
Ca dacă nu o las va face alte lucuri cum ar fi sa o ia de la creșă fără sa ma anunțe si sa creez un scandal, imediat după
Ce am pregătit bagajul pentru creșă a doua zi si i am dat fetița , mi a spus ca nu o duce la creșă si pleacă cu ea 3 zile
Din oraș la mama
Lui, am simțit ca îmi fuge pământul de sub picioare , fetița mea plânge f tare de fiecare data când mergem acolo , si la el maxim sta o noapte fără mine după care începe
Sa plângă si sa facă crize peste noapte , m am saturat si cedez psihic , povestea are mult mai multe
Dedesubturi , la
Divorț îmi doresc sa cer un examen psihologic pentru
Ca sunt sigura ca suferă de ceva tulburări de personalitate .. nu a Fost neaparat agresiv fizic dar îmi este teama de el si îl văd in stare de lucruri f grave in momente disperate . Nu vreau sa îl indepartez de fetița noastră , este ultimul lucru dorit , îmi doresc doar ca ea sa fie in siguranța când este la el si sa înceteze abuzul psihologic , si sa nu ajungă sa o afecteze si pe
Ea , am nevoie de un avocat bun pe cazuri de genul acesta si de sfaturi .. va mulțumesc mult
Ultima modificare: Joi, 3 August 2023
L7777, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:52, 3 August 2023
Fetita sa afla în continuare la tata în momentul acesta?
Formulati cerere de divorț, solicitati ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs, un program bine etapizat și detaliat pentru tata cât și obligatia acestuia de a achita pensie de întreținere pentru copil. Pe parcursul procesului, dar si ulterior acestuia, puteți solicita includerea dvs și a tatălui intr-un program de consiliere parentala astfel încât sa îmbunătățiți comunicarea și metodele de creștere și educare ale minorei.
Contactați un avocat de pe forum din lista consultanților sau recomandat si discutați în detaliu toate aspectele.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @L7777 , de urgenta - de maxima urgenta - contactati un avocat din localitatea unde ati avut ultimul domiciliu comun si introduceti actiune de divort . Odata deschisa actiunea , cereti avocatului sa solicite prin ordonanta presedentiala stabilirea domiciliului copilului la dvs. , program de vizita pentru tata si pensie alimentara . Va va spune avocatul ce si cum . Cred ca aveti toate sansele , fetita dvs. fiind foarte mica , iar dvs. avand o locuinta decenta si loc de munca , iar daca aveti si vreo ruda care sa declare ca va mai ajuta cu copilul - si mai bine . Odata stabilit acel program , sotul dvs. nu mai are incotro , trebuie sa-l respecte , pe cand acum - asa e , are aceleasi drepturi ca dvs. Nici de la cresa nu o va putea lua , pe cand acum poate . Nu tergiversati , nu amanati , ca e mai rau pentru dvs. Politia are dreptate , nu-l mai primiti in casa . Iar daca incearca sa intre cu forta , atunci chemati organele de ordine . Se poate intampla sa depuna el aceasta actiune , iar atunci sunteti din start dezavantajata , va veti situa in defensiva , trebuind sa va aparati , in loc sa fie initiativa la dvs. Sa nu va bazati pe faptul ca sunteti mama , el poate trage de timp si sa nu va mai inapoieze copilul o buna bucata de timp , ca nu incalca nici o lege , iar apoi sa ceara domiciliul la el , cu motivatia ca nu trebuie schimbat rostul si rutina acestuia . Si nu exista garantie cum va vedea instanta toata treaba . Cu totul altfel se pune problema daca exista o hotarare de stabilire relatii personale intre tata si copil , chiar daca doar provizoriu ( prin ordonanta presedentiala ) .De aceea va spun , urgent la avocat , daca se poate - azi . PS. Nu-mi pare deloc in regula starea dvs. psihica , obligatoriu trebuie sa va adunati , sa va intariti si sa luati cele mai bune decizii . Interziceti-va sa fiti slaba , sa ajungeti depresiva , de dragul copilului dvs. Sa va vedeti cu hotararea instantei in mana si pe urma aveti timp ( daca veti mai simti nevoia ) sa jeliti , acum nu va puteti permite . Nu e sfarsitul lumii , nu e nici primul , nici ultimul mariaj care se destrama . Iar divortul a fost inventat pentru oameni ...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va speriați copilul va rămâne la dvs se va stabili domiciliul la dvs și, ,,custodia"se va exercita în comun.Orice v ar spune domnul ca vrea copilul,ca va solicita domiciliul la el sau custodie exclusiva va fi doar ca să vă streseze ,nu are șanse de reușită.Discutati cu un av pt a intelege ce se poate și ce nu se poate, de exemplu solicitarea unei expertize psihiatrice pt soț nu este admisibila.Din punct de vedere strict juridic cauza este similara extragerii unui molar sau a unei operații de apendicita adică ceva banal pt un profesionist.Rămân bineînțeles aspectele psihice,emoționale pe care dvs trebuie sa le gestionați și sa încercați sa va afecteze cât mai puțin.
Este indicat sa deschideți rapid procese.
Poate sa fie mult mai complicat decât pare dar vârstă minorului va ajută.
Cu cât întârziați deschiderea proceselor cu atat complicați lucrurile.

București 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosta soție mă împiedică să-mi vad copilul, ducându-l la alte adrese si ,,instruindu-l" să refuze să mă vadă. ce căi legale am la dispoziție pentru a remedia aceasta situație? Teddy71 Teddy71 Fosta sotie ma impiedica sa imi vad copilul , ducandu-l la alte adrese , si \"instruindu-l\" sa refuze sa ma vada . Ce cai legale am la dispozitie pentru a ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat - minor traumatizat ContSters302913 ContSters302913 azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori ioana71 ioana71 Buna ziua. Am si eu o problema spinoasa. Sotul meu a luat copilul de acasa si l-a dus la parintii lui, de unde este dus si luat de la scoala in fiecare zi. ... (vezi toată discuția)