avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Transport alternativ
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Transport alternativ

Bună ziua!
De curând am înființat un srl, domeniu principal de activitate transport alternativ. Momentan am 12 soferi și le iau un comision de 10% din încasari, din care platesc taxe, persoana desemnata, contabil, deci nu mai rămâne mare lucru. Cum pot face sa nu trec la tva, dacă depășesc plafonul in condițiile în care doar 10% din întrări raman în firma, restul la soferi?
O alta problema ar fi : ce contract pot încheia cu șoferii, cineva mi-a zis ceva de un contract civil de colaborare? Mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Pentru activitate ridesharing (uber, bolt) e ok srl plătitor de tva? petre1981 petre1981 Bună dimineața! 1) Am înființat SRL, neplatitor de tva și doresc să știu dacă e ok să angajez mai mulți șoferi pentru a face Uber și să trec ... (vezi toată discuția)
Colaborare persoana juridica cu platforma upwork lucian_crb lucian_crb Salut! Nu stiu daca pana acum s-a mai intalnit cineva cu aceasta problema, dar sper ca cineva de aici sa ma poata ajuta. De ceva timp desfasor activitate ... (vezi toată discuția)
Intrebare pfa alina240 alina240 Buna ziua , Am infiintat de curand un PFA cu obiect de activitate inchirieri. Detin o cladire compusa din mai multe incaperi pe care le voi inchiria si ... (vezi toată discuția)