avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pentru activitate Ridesharing (Uber, Bolt) e ok SRL ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pentru activitate Ridesharing (Uber, Bolt) e ok SRL plătitor de tva?

Bună dimineața!
1) Am înființat SRL, neplatitor de tva și doresc să știu dacă e ok să angajez mai mulți șoferi pentru a face Uber și să trec plătitor de tva sau să mă limitez la 4-5 șoferi să nu depășesc pragul de încasări și să rămân neplatitor de tva? Am discutat cu 2 contabili și unul zice că nu e ok plătitor de tva că nu am cum să deduc tva, celalalt zice că e ok și SRL plătitor de tva, că ar fi costurile puțin mai mari, că ar fi bine să mai am și altă activitate pe firmă... Deci care este realitatea? Mă poate ajuta cineva cu niște calcule pentru această activitate Uber, să pot face diferența între costurile unui SRL neplătitor de tva și SRL plătitor de tva?
2) Contractele de munca și bonurile de combustibil sunt principalele cheltuieli, dar câte bonuri de combustibil cât % pot să bag la cheltuieli?
3) Deci cum deduc tva, e ok să trec plătitor de tva, prestând doar această activitate și să fiu legal și corect în contabilitate? Mulțumesc! Sărbători fericite!
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 15:51, 26 Decembrie 2019
Plecam de la premisa ca vreti sa fiti legal si corect in contabilitate, ceea ce nu e un lucru prea usor.
In acest caz cel mai bine este sa faceti firma platitoare de TVA. Tineti o evidenta foarte serioasa pentru km parcursi de taximetre si pentru consumurile aferente de combustibil. In aceste conditii veti recupera relativ usor TVA-ul de la statul roman.
Cand colaborezi cu firme platitoare de TVA, asa cum este si cazul dvs, este mai convenabil sa fii platitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate uber teocriscom teocriscom O societate care lucreaza cu uber ce trebuie sa inregistreze si sa declare in d 301 si 390 si ce ordin de compensare trebuie depus la bnr?:( (vezi toată discuția)
Pentru activitate uber e ok dacă trec plătitor de tva? petre1981 petre1981 Bună dimineața! Doresc contabil care cunoaște despre activitatea Uber. 1) Am înființat SRL, neplatitor de tva și doresc să știu dacă e ok să ... (vezi toată discuția)
Colaborare persoana juridica cu platforma upwork lucian_crb lucian_crb Salut! Nu stiu daca pana acum s-a mai intalnit cineva cu aceasta problema, dar sper ca cineva de aici sa ma poata ajuta. De ceva timp desfasor activitate ... (vezi toată discuția)