avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pentru activitate Uber e ok dacă trec plătitor de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pentru activitate Uber e ok dacă trec plătitor de tva?

Bună dimineața! Doresc contabil care cunoaște despre activitatea Uber.
1) Am înființat SRL, neplatitor de tva și doresc să știu dacă e ok să angajez mai mulți șoferi pentru a face Uber și să trec plătitor de tva sau să mă limitez la 4-5 șoferi să nu depășesc pragul și să rămân neplatitor de tva?
2) Contractele de munca și bonurile de combustibil sunt principalele cheltuieli, dar câte bonuri de combustibil cât % pot să bag la cheltuieli?
3) Deci cum deduc tva, e ok să trec plătitor de tva, prestând doar această activitate și să fiu legal și corect în contabilitate? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 15:48, 15 August 2019
1. Recomandarea mea este sa va inregistrati platitor de TVA de la inceput. Celor de la Uber le facturati cu taxare inversa (fara TVA) iar TVA aferent cumpararilor facute in tara o recuperati de la statul roman.

2. Consumul de combustibil se determina in functie de km parcursi.

3. Vezi pct. 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate uber teocriscom teocriscom O societate care lucreaza cu uber ce trebuie sa inregistreze si sa declare in d 301 si 390 si ce ordin de compensare trebuie depus la bnr?:( (vezi toată discuția)
Pentru activitate ridesharing (uber, bolt) e ok srl plătitor de tva? petre1981 petre1981 Bună dimineața! 1) Am înființat SRL, neplatitor de tva și doresc să știu dacă e ok să angajez mai mulți șoferi pentru a face Uber și să trec ... (vezi toată discuția)
Colaborare persoana juridica cu platforma upwork lucian_crb lucian_crb Salut! Nu stiu daca pana acum s-a mai intalnit cineva cu aceasta problema, dar sper ca cineva de aici sa ma poata ajuta. De ceva timp desfasor activitate ... (vezi toată discuția)