avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la somaj

buna ziua,am fost in concediu crestere copil pana pe 10 noiembrie,firma la care am lucrat a fost vanduta si nu reusesc sa dau de noi patroni si am intentat proces.Intrebarea mea este daca dupa incheierea procesului am dreptul la somaj?
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 10:31, 2 Decembrie 2009
Aveti dreptul la indemnizatie de somaj, intrucat perioada in care v-ati aflat in concediu pentru crestere copil este considerata ca una de cotizare la sistemul asigurarilor sociale.
Adresativa ITM-ului teritorial de care apartine firma respectiva si incercati sa vorbiti cu inspectorul care s-a ocupat de aceasta firma, pentru a obtine documentele de care aveati nevoie.
Va recomand sa va adresati si agentiei locale de ocupare pentru a afla exact ce documente va sunt necesare pentru a beneficia de somaj. Asa cum speunea @edbah, perioada in care ati beneficiat de CIC, se considera perioada asimilata ca stagiu de cotizare si puteti sa beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil dupa somaj cristina adriana cristina adriana Beneficiez de somaj pana in 15.aprilie.2010 si sunt insarcinata in aprox. 1 luna, dupa calculul meu ar trebui sa nasc in mai 2010. Este necesar pentru o luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)
Cat de mult afecteaza "intreruperea" pe cartea de munca? roxxanaelena roxxanaelena Buna ziua...ma aflu intr-o situatie si nu reusesc sa gasesc rezolvarea. Momentan inca mai sunt in concediu crestyere copil (inca o saptamana). La fostul loc de ... (vezi toată discuția)