avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cat de mult afecteaza \"intreruperea\" pe cartea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cat de mult afecteaza "intreruperea" pe cartea de munca?

Buna ziua...ma aflu intr-o situatie si nu reusesc sa gasesc rezolvarea. Momentan inca mai sunt in concediu crestyere copil (inca o saptamana). La fostul loc de munca nu ma mai pot intoarce (firma e suspendata) si astept un raspuns de la o posibila firma angajatoare.
Problema este ca in situatia in care voi primi un raspuns favorabil, angajarea pp-zisa va incepe de pe data de 1 mai. Astfel, ramane o perioada de aproape 1 luna in care sunt "in aer".
Intrebarea mea este: are rost sa-mi depun actele pt somaj sau perioada respectiva nu are importanta asa mare ??? Ce sa fac :((( ?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:16, 2 Aprilie 2012
Eu zic sa va depuneti actele pentru somaj ..o perioada de o luna de somaj va poate ajuta in viitor, intrucat este considerata stagiu de cotizare asimilat care se va lua in considerare la pensie ...
Sustin opinia maestrului Freelis: o luna de somaj este stagiu nu numai la pensie, ci si la un viitor CIC, sanatete etc.
In plus, e dreptul dvs., chiar si 2 lei sa fie indemnizatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului raisa07 raisa07 Buna ziua, am si eu cateva intrebari daca puteti sa ma ajutati. In februarie 2011 am fost disponibilizata, postul meu sa desfintat. La 2 saptam dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj madimadi madimadi buna ziua,am fost in concediu crestere copil pana pe 10 noiembrie,firma la care am lucrat a fost vanduta si nu reusesc sa dau de noi patroni si am intentat ... (vezi toată discuția)
Master - somaj - cic1 - concediu medical - cic2 P. Alina P. Alina Buna ziua! Am si eu o intrebare...ma aflu in cic pana pe 22 noiembrie, cand fetita implineste 2 ani. Am intrat in cic dupa terminarea masterului(iulie 2010), ... (vezi toată discuția)