avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua, am si eu cateva intrebari daca puteti sa ma ajutati. In februarie 2011 am fost disponibilizata, postul meu sa desfintat. La 2 saptam dupa ce am primit preavizul am aflat ca sunt insarcinata in 7 saptamani, deci ei legal au fost acoperiti. Ultima mea zi de lucru a fost 12 februarie. Trebuia sa imi depun dosarul pentru somaj si din somaj sa intru in CIC. Noi in martie am plecat in strainatate, in ideea de a ne stabili acolo, dar sotul nu si-a gasit servici. Eu sunt deja in 6 luni jumate(saptam 26) si a trebuit sa ne intoarcem in tara, pt ca fara asigurare nu pot naste. Cum somajul trebuie sa il ridici personal, nu am mai facut dosarul, pt ca nu m-am gandit ca va trebui sa ne intoarcem. Acum nu stiu ce se mai poate face sa beneficiez de CIC. Daca reusesc sa imi fac angajare pe o firma din 13 feb sa nu am intrerupere, sa imi platesc eu darile, nu stiu de cand pot sa intru in prenatal de la firma respectiva? Eu ar trebui sa nasc pe 24 septemb. Sau pot sa imi platesc singura darile la CASS din 13 feb sa beneficiez de CIC? Mentionez ca lucrez de 9 ani neintrerupt iar acum din cauza disponibilizarii risc sa nu beneficiez de CIC din cauza ca nu am stiut cand am primit preavizul ca sunt insarcinata. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, sa stiu daca as mai putea sa fac ceva, cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:50, 21 Iunie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concediu medical, concediu de maternitate etc).
2. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. Trebuia sa va inregistrati la somaj si de aici puteati beneficia si de concediu de maternitate si de CCC.
4. Puteti sa va inscrieti si acum la Agentia de Somaj (termenul este de 12 luni de la data concedierii).
5. Incercati sa faceti angajarea de care vorbiti desi nu stiu cum veti reusi. In concediul de maternitate se poate intra din luna a saptea de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate dupa somaj xlayoana xlayoana Buna ziua! Sunt insarcinata in 6 luni si beneficiez de indemnizatie de somaj de 5 luni . Aceasta se va intrerupe pe 13 iunie , tot atunci e preconizata si ... (vezi toată discuția)
Referitor la preaviz concediere, somaj, concediu prenatal, postnatal, ingrijire copil ana77 ana77 Buna ziua, As vrea sa va expun problema pentru care am nevoie de un sfat juridic. Ma numesc Ana Maria I si lucrez de aproximativ 3 ani in cadrul unei ... (vezi toată discuția)
Gravida contract de munca incheiat Nadia23 Nadia23 Buna ziua, Compania mea a fost cumparata prin fuziune de catre alta. Ne ofera salarii compensatorii daca plecam cu acordul partilor. Sunt insarcinata in 32 ... (vezi toată discuția)