avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare

Buna ziua. Bunica mea vrea sa-mi dea mie casa dar cu act de vanzare cumparare fără pretenții bănești. Ce acte imi trebuiesc si ce taxe ar trebui să plătesc deoarece pe act nu va apărea o suna de vanzare
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
Katyna, utilizator
Actul de vanzare cumparare este de esenta lui ONEROS= PE BANI, adica are intotdeauna o contraprestatie.

donatia este procedeul legal prin care va poate da gratuit si fara contraprestatie bunul.
Si suma minima care ar fi...este o casa 50/ demolată si tot terenul 900 m patratu
In speta, discutam de o donatie, in lipsa pretului.

Pretul este de esenta contractului de vanzare-cumparare.

Donatia poate fi contestata de catre mostenitorii rezervatari ( clasa de mostenitori compusa din descendenti, sotul supravietuitor, precum si din parinti ).

Daca nu sunt mostenitori rezervatari, poate fi perfectat un act de donatie.

Totodata, poate fi incheiat un contract de intretinere, ce presupune asigurarea subzistentei intretinutului, pe parcursul vietii.

Obligatia contractuala este specificata in contract , trebuie respectata in consecinta, altminteri, este incidenta sanctiunea rezolutiunii.

Instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea rezolutiunii.

Neindeplinirea obligatiei se poate efectua orin orice mijloc de proba.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere delia.savin delia.savin Buna ziua mama a facut contract de VC cu clauza de intretinere pt sora mea in anul 2009 acum mama e foarte bolnava si sora NU se ocupa de ea si eu daca ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu sau fara clauza de intretinere stoicagramona stoicagramona Buna ziua, doresc sa aflu daca, contractul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta de catre cumnatul meu, celalalt fiu al socrilor, in cazul de fata ... (vezi toată discuția)