avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Functionare asociatie de parinti
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Functionare asociatie de parinti

Dacă 3 din 4 asociați fondatori din care 2 sunt membrii au lipsit la o ședință făcută de președinte, ședința e statutara. ?Președinții de clase ce rol au intro asociație de părinți.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:46, 2 Decembrie 2019
Aveti trecut in statut numarul minim de membrii cu drepturi depline care trebuie sa fie prezenti pentru a se considera ca e valabil cvorumul si sedinta e legal intrunita.
Președinții de clase au rolul pe care l-ati hotarat in adunarea generala de constituire si a fost trecut in statut. Unele asociatii nu au prevazut asa ceva.
O asociatie, pe langa statut are si regulament intern de organizare si functionare in care trebuie sa detaliati toate enunturile care sunt trecute in statut sumar doar ca enunt. Spre deosebire de statut care initial si apoi la orice modificare, trebuie sa-l inregistrati la judecatorie in registrul asociatiilor si fundatilor, regulamentul intern se aproba (initial si apoi orice modificare) de catre adunarea generala la propunerea comitetului director dar nu se mai inregistreaza la judecatorie. Deci regulamentul nu completeaza statutul ci doar detaliaza ce e in statut. Astfel ca acel statut devine mai simplu si nu se mai intinde pe nu stiu cate pagini.
Stiti ca e tendinta ca fiecare membru, daca nu vede el ca e trecut acolo in statut detaliat fiecare aspect, cauta sa faca interpretari peste interpretari care multe chiar denatureaza pana si sensul initial.
Raspunsul vi-l poate da doar statutul asociatiei, pentru ca legea nu prevede nimic, E si f. neclar ce scrieti Dvs. Sedinta cui a fost ? A Adunarii Generale? A Consiliului Director? Cati membri avea acel organ? Calitatea de "fondator" in sine nu confera niciun drept, conteaza cine e membru in asociatie si deci implicit in AG, si daca a fost ales in Consiliu Director, si care sunt regulile statutare pt a se considera valabil intrunita AG respectiv CD....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Valabilitate vot cedat? Radu Palu Radu Palu Urmatoarea situatie: Asociatie culturala. Se doreste modificarea statutului. Au fost invitati membrii, invitatiei s-a atasat si o imputernicire prin care ... (vezi toată discuția)